IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стотици BMW i3 са изоставени да гният в полето

Електромобилите принадлежали на фалирала фирма за коли под наем

Повече от 100 чисто нови BMW i3 седят изоставени на корейския курортен остров Джеду, съобщава вестник Korea Times, като публикува снимки и видео на електромобилите.


BMW i3


Оказва се, че машините са закупени от фирма за отдаване на коли под наем, която обаче фалирала. Компанията се сдобила с общо 200 електромобила, които трябвало да изплаща на месечни вноски и след получаване на държавни субсидии. След нейния фалит колите били оставени на произвола на съдбата.

В средата на 2021 г. представителството на BMW в Южна Корея получило разрешение да изкупи обратно автомобилите, но въпреки това голяма част остават на острова, където гният. Клипът, публикуван в YouTube, ни отвежда на места, където i3s седят изоставени и въпреки, че някои изглеждат в добро състояние, от повечето липсват части.



Самото видео започва с показване на десетки i3, които са паркирани на поле близо до градска зона. На няколко от тях липсват големи части от каросерията, включително врати и брони.

На автогарата в града са открити други шест електромобила, като един от тях е без врата. Отделно на паркинг в сърцето на острова са намерени още коли. Все още няма яснота около бъдещето на тези електрически BMW-та, въпреки че представителството на марката в Южна Корея получи право да ги закупи. Това със сигурност няма да бъде евтино, а транспортирането им от остров Джеду също ще бъде доста скъпо.


BMW i3

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    е, ако на някого му трябват free части - да тича натам докато е време
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво им е на i3,бързи с просторно купе, добра визия,единстеният недостатък е малката батерия за 200 км пробег,която реално може да измине 100 км като ползваш парно и настъпваш газта с кеф,но за градско и това е достатъчно :)
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    i3 ( преди 2 години )
    Никой не ги иска заради ритейл цената от 100к, но ако са на добра цена, са много приятни градски коли. Дори ако са 120Ач версията стават и за извънградски.
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Jdm ( преди 2 години )
    Да гният, на никой няма да липсват тези ***. Това са коли за които никой няма да си спомня след време.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    истинските мъже не носим слипове
  • #9
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Кавал ( преди 2 години )
    И беенве не искат да си ги купят
  • #8
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Човешката алчност , нехайство и немарливост са безгранични. Нашето ненаситно племе не може да продължава така дълго. Ресурсите не са безгранични. Също и много човешки труд и пот са похарчени за тези сложни машини, който после друг човек захвърля. В същото време пак някой човек мечтае да си има собствено модерно возило, но ....някой му изхвърля мечтата ей така. Що за племе сме бе, нахални, алчни и неблагодарни! Не съм някъв Еко фен, ама разхищението ме вбесява!
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е резултатът от държавните помощи, преди време гледах клип от Китай, в Испания взеха субсидии за да монтират зарядни станции и след време се оказа че повечето не работят и не се поддържат, защото за това никой не дава пари
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ганчовец ( преди 2 години )
    ***, бе, майна
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    #1 Имай предвид, че слиповете треа се сменят всеки ден, щото иначе щипе и почваш да говориш глупости