IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth пуска на пазара първия си SUV

Това е и дебютният модел на марката, насочен специално за пазари извън Европа

Компанията Abarth, която е част от алианса Stellantis, представи първия си SUV. Това е и първият модел в 73-годишната история на марката, който не е предназначен за Европа и съответно дебютът му ще се състои в Бразилия.


Abarth Pulse


Кросоувърът се казва Abatrh Pulse, като се очаква някои от неговите стилистични идеи да се появят и на новия европейския модел на марката, който ще бъде изцяло електрически и ще използва основата на Fiat 500. Машината се отличава с гланцови черни вложки по цялата каросерия, комбинирани с червени детайли (в този цвят са корпусите на огледалата).

За да се подчертае агресивния вид на модела помагат черния надпис Abarth на задната врата, двойните тръби на ауспуха и големите черни алуминиеви джанти. В допълнение, на арките на колелата също се откроява логото на Abarth, кръстосано с „трикольорна светкавица", като целта е да се припомни италианския произход на този SUV.


Abarth Pulse


Автомобилът ще се произвежда в Бразилия и пускането му на пазара ще бъде придружено от поредица от инициатива бразилския сайт на марката и в социалните мрежи на Abarth. Представителствата на Fiat ще получат отделни щандове, посветени на марката, а продавачите ще бъдат обучени специално, за да представят по-успешно автомобила.

Pulse всъщност е третият Abarth, който пристига в Бразилия след Stilo от 2002 г. с 2,4-литров 5-цилиндров двигател и 500 през 2004 г. с 1.4 Multiair (и двата с около 167 к.с.). За момента марката не е разкрила мощността и производителността на новия си модел. Fiat Pulse се продава в Бразилия с 1,0 трицилиндрови двигатели, развиващи до 130 к.с. и с мотор 1,3 Firefly със109 к.с. Очакванията са, че SUV-моделът ще получи двигател 1.4 Multiair, който ще развива между 144 и 179 к.с. в зависимост от версиите.


Още снимки на първия SUV на Abarth - вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Тактиката на vw определено ще им изяде главата. А новата кооперация пса и фса ще залеят пазара с мпс на една платформа и само различни марки, на по-ниска цена. Опел го вдигнаха на крака, въпреки всичко си запази визията и идентичността, да на всички в групата двигателити ще са 1.2 110к.с. и 130к.с., но ако са добри защо не.Единствено цените са 40% завишени от 2016 насам.
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре изглежда, визията на опел от последните години ми допада