IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов дом за италианските съкровища

FCA разказва за историята на четири марки в Торино

FCA откри нов музей в Торино, посветен на запазването на наследството на италианските марки на концерна, като от някои от тях са останали предимно спомени и богата история.

Официалното име на новия музей е FCA Heritage Hub, като тук са събрани над 250 важни за историята италиански коли, някои от които за първи път излизат пред широката публика.

Самият музей също е с много интересна история, тъй като е изграден в една от възстановените сгради в завода Мирафиори на FIAT, а сега там е събрана историята на FIAT, Lancia, Abarth и Alfa Romeo.

Автомобилите заемат партерния етаж на реставрираната сграда, а на следващото ниво е изцяло заета от галерия със снимки и картини, разказващи историята на индустрията в Италия.

Централната зона е заета от автомобили от 1908 до 2008, като колите там са разпределени на 8 групи по тематичен принцип, като тук са „Първите звезди” „Епични пътешествия”, „Рали ерата” и т.н. Вижте новата музейна експозиция в галерията.

 

0 от 500