IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на Viper става музей на FCA

Засега експозицията няма да е достъпна за широката публика

Заводът на Viper става музей на FCA

Заводът на Chrysler на „Конър Авеню” в Детройт, където от 1995 година до края на жизнения му цикъл се произвеждаше култовият Dodge Viper, ще стане музей на гиганта FIAT Chrysler Automobiles.

Заводът на Viper става музей на FCA

Заводът беше затворен в края на август миналата година, а сега след демонтиране на оборудването в него, халетата му ще приютят колекцията на компанията от класически и ретро возила, в която влизат почти 400 автомобила. Общата площ на завода е малко над 37 000 квадратни метра, като експозицията ще стартира с площ от 7154 квадратни метра, където ще бъдат изложени първите 85 коли от колекцията.

Засега компанията планира музеят да е само за служители на FCA и медии, като изрично се заявява, че експозицията няма да е отворена за посетители. Бившите административни офиси на завода пък ще се превърнат в зали за срещи и събития, като се очаква те да бъдат отворени през втората половина на годината.

Тагове: dodge viper fca
0 от 500