IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Европа вече се краде бензин с кофи за боклук

Поскъпването на горивата прави хората още по-изобретателни (ВИДЕО)

Цените на бензина в Европа непрекъснато вървят нагоре и всеки ден достигат „исторически максимум“. В тази ситуация предприемчиви граждани измислят нови начини за запасяване с горива.


крадец


В интернет се появи запис от камери за видеонаблюдение на една от бензиностанциите в западната част на Великобритания. Неизвестен мъж добута до колонката за зареждане контейнер за боклук и го напълни с повече от 90 литра бензин на стойност 143 лири. По това време литър от горивото струва 1,524 лири, а на другия ден цената скача до 1,639 лири, съобщава Daily Mail.

По-интересното в случая е, че мъжът изобщо не плаща, а малко по-късно се връща, за да „зареди“ отново, като има и съучастник. Полицията разследва инцидента, като за това помага и числото „10“ на кофата за боклук. Явно тя е довлечена от къща, намираща се в близост до бензиностанцията, а това вероятно означава, че крадецът също живее наблизо.



Бензинът във Великобритания вече достигна цена от 1,9 лири за литър, след като преди началото на нападението на Украйна струваше 1,3 лири. Британците молят властите в страната си за намаляване на ДДС, защото в противен случай поскъпването ще се превърне в истинско бедствие за семейства с ниски доходи.

Снимка и видео: Daily Mail

0 от 500