IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да се предпазите от ръжда, ако колата ви е надраскана?

Оставянето на голия метал под пряко излагане на атмосферата не е най-добрата идея

Драскотини или следи от камъчета са често срещано явление по боята на нашите автомобили. Но не всеки си дава сметка, че именно такива дребни дефекти могат да доведат до значително по-бързото развитие на корозията. Ръждата е едно от най-разрушителните неща по отношение на металните части на един автомобил, но има ли начин да се предпазим от вредното въздействие на гореспоменатите малки драскотини?


ръжда


Оставянето на голия метал на каросерията на автомобила под пряко излагане на атмосферата, особено в "гостоприемния" зимен климат, не е най-добрата идея. Ситуациите в живота обаче са различни. Най-често шофьорът няма възможност да зареже всичко и да се втурне към автосервиз, където квалифицирани специалисти незабавно ще започнат да спасяват колата му.

Ето защо е много важно да се направи малка превенция на мястото на повредата, за да се предпази незащитения метал от въздействието на пътната химия, дъжд, сняг, мръсотия и др. За да направите това, можете да използвате така наречените литиеви гресиили литиева антифрикционна смазка - това е наименованието по БДС. Върху драскотината се нанася тънък слой и след това внимателно се размазва с пръст по краищата, така че веществото напълно да покрие дефекта. Такава „замазка“ надеждно и евтино ще предпази боята от по-нататъшно унищожаване, а металът - от появата на корозия.


ръжда


Ако пък процесът от повърхностна корозия вече е започнал, а нямате пари, време или възможност да отидете до автосервиз, тогава ще трябва да спасите ситуацията с помощта на преобразувател на ръжда на базата на манган и след това мястото отново трябва да се третира с споменатите вече литиеви греси. Не е много красиво, но само по този начин можете да карате още няколко месеца. Разбира се, рано или късно ще трябва да се обърнете към експертите за помощ.

0 от 500