fallback

Tesla достави нов Model X с различни гуми и мръсен салон

Клиентът върна струващия 132 000 долара кросоувър на производителя

През август миналата година американецът Итън Джоузеф си поръчал Tesla Model X Plaids, като търпеливо изчакал доставката на електрическия кросоувър, струващ 131 190 долара. Радостта от доставката на колата обаче била доста кратка и мъжът я върнал обратно на производителя.

Причината за реакцията на клиента е проблеми с качеството на изработка и най-вече опасения за безопасността, тъй като кросоувърът бил с несъответстващи гуми. Итън публикува снимки в Twitter, от които става ясно, че неговият Model X е бил снабден с летни гуми Michelin Latitude Sport 3 с размери 255/45R20 отпред и с напълно различен комплект всесезонни гуми Continental CrossContact LX Sport с размери 275/45R20 отзад.

Освен различните марки, смеси и шарки на протектора, гумите са проектирани за различни сезони, което означава, че ще имат различни нива на сцепление и характеристики на управление. А това звучи опасно за всяка кола, да не говорим за Tesla с 3 двигателя и мощност от 1020 к.с.

Според MotorTrend, от Tesla са предложи да поставят „правилните задни гуми“ на по-късна дата, тъй като в момента не са има на склад от тях, но Итън е отказал. Той е проверил щателно кросоувъра и открил неправилно подравнени панели на каросерията, както и вътрешни и външни белези по колата. На всичко отгоре, салонът на кросоувъра не бил почистен.

Няколко дни, след като върнал електромобила, мъжът получил нова прогнозна дата за доставка за юли 2022 г., която ще бъде 11 месеца след поръчка на автомобила. Итън все пас успял да уреди нещата след разговор по телефона с представители на Tesla, откъдето го уверили, че първият Model X Plaids в района, чиято резервация бъде отказана, ще му бъзе доставен.

Още снимки на проблемите по чисто новия кросоувър - вижте в галерията:

fallback
  • #7
    До долния ( преди 2 години )
    А ще ми припомниш ли кога Москвич е победил Ламборгини на старта? Защото точно този модел от статията разплаква най-бързите Ламборгинита и минава четвърт миля за секунда по-малко от най-бързото Lamborghini произвеждано някога. А е доста по-функционален автомобил - SUV и може да се ползва за ежедневна и семейна кола.
  • #6
    Аз да ви обадя ( преди 2 години )
    Явно работникът от качествен контрол е назначен от квотите за хора с ТЕЛК и за да изглежда куул не си слага очилата
  • #5
    Селянин ( преди 2 години )
    Сега ще изчака някай друг да се откаже от неговата, защото да речем са и боядисали една от вратите в друг цвят и тя ще му бъде предложена. Най-високотехнологичната компания в света не може да напасне един калник, но пък вече и клаксона може да пърди не само седалките.
  • #4
    s klasse ( преди 2 години )
    За тия кинти една чисто нова S klasse и ще му се прииска и да спи в нея - толкова е уютна и удобна!!
  • #3
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Продължавам да им се чудя на акъла, не разбраха ли, че друсльо си е чиста проба криминално проявен? Нищо де, Европа ще се върне към въглищата, ел няма да е най-популярния избор теслон ще гризе дрървото
  • #2
    До 1 ( преди 2 години )
    Така е всяки трети ДВГ модел за 60хил долара ускорява като Ламборгини и Ферари
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво очаква, 130 хил$ за Ел - кола са равни на автомобил с двг за 60хил. Така че да не се оплаква
fallback
Последни