IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Tesla получи сметка от 600 000 долара за зареждане

Американската компания се оправда с проблем в системата за таксуване

Собственик на Tesla от Китай получи шокираща сметка след зареждане на своя електромобил в система Supercharging. Според данните от нея, той е дължал сумата от 600 000 щатски долара за услугата, съобщават медиите в Китай.


Tesla


Мъжът е заредил своя Model 3, като е използвал приложението на смартфона си. Малко след това, той е бил уведомен, че зареждането на колата му е забранено заради неплатени такси в размер на 3 846 306 юана, което прави 608 708 долара. На всичко отгоре, китаецът е имал безплатни кредити за зареждане за системата Supercharging, като не е използвал всички.

От изпратената му сметка става ясно, че той използвал 1 932 720 кВт/ч за своя електромобил. Изчисленията показват, че подобна енергия е достатъчна Tesla Model 3 Standard Range Plus да бъде зареден от от 0 до 100% поне 32 000 пъти.

Мъжът се е свързал с отдела за обслужване на клиенти на Tesla, откъдето са го уведомили, че „има грешка в зададените системи на някои от преводните средства, която предстои да бъде отстранена“. Не е ясно какво е причинило проблема, но според някои експерти, в Tesla са правили подобрения по системата си за зареждане, което е довело и до грешката.


0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Бензинджия ( преди 2 години )
    Крадливи и алчни хамериканци
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ммм,даа ( преди 2 години )
    Подобрения,разбирай повишаване на печалбата до рекет величини и дори отвъд тях
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    От 45-50% загуби имаш само ти там отгоре, може и до към 80% да са. Малко хигиена на интернет информацията няма да ти навреди. Поздрави на Лукойл.
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    пропов ( преди 2 години )
    Нищо особено не се е случило. Всеки прави грешки, системите същи се бъгват, щото се правят от хора. Китайските хора пък са известни с качеството си , за тях това е нещо обичайно.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    IM-дртУАЙТBoY! ( преди 2 години )
    До БенZiнчето и др. бензиновози и нефто-лапачи: При беглата с/ка, която направих - до морето му излиза само...33,9 лв. при тамошните цени; тук може пък да е и по-ЙЕфтино!
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Ш'Минтирит ( преди 2 години )
    А бе Шменти, поне не се ли усещаш какви ги говориш? Да не мислиш че всички са като тебе и няма да се усетят, че едно зареждане им струва половин милион долара и само ще махнат ръка и ще платят и номера ще мине? Очевидно е, че става въпрос за бъг в системата. Обаче пък много яко се правиш на разсеян с бензиновия Ник, като се направи че не си прочел частта от статията с картата за безплатно зареждане? Ти имаш ли карта за безплатно зареждане на бензин?
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Това е защото е много евтино
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Epa с Теслончо е така... Ако мине - мине