IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да пестим гориво в кризата

Препоръките са на германския автомобилен клуб

Горивото никога не е било толкова скъпо, колкото е днес. На много места в Европа дизелът доближава 2 евро (в България подобни стойности все още изглеждат далеч), като тази тенденция най-вероятно скоро няма да се промени. Експерти предричат увеличение на цените до 2,50-3,00 евро за литър, което ще се отрази сериозно на джоба на потребителите.

Как може да се спести в тази обстановка? Един от вариантите е преминаване към обществен транспорт, но това е решение за пътуване в градски условия и то не за всички хора, тъй като работното му време е ограничено часово, а в час пик превозните средства са претъпкани. Затова и остава да се търсят начини за намаляване на разхода на гориво. Ето какво препоръчват експертите от Автомобилният клуб на Германия (AvD)

Как да пестим гориво в кризата (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Градска мобилност ( преди 2 години )
    Картата за всички линии: тролей, метро, автобус, трамвай, електробус ти е левче на ден НЕОГРАНИЧЕНО ползване. Годишната карта ти е точно 365 лв. Средно по едно превозно средство спира на 3 минути, имаш електронни табла навсякъде. С тази карта ползваш безплатно буферните паркинги до всички крайни метростанции и получаваш билети за театър на половин цена. По Цариградско шосе бус лентата е с камери и по нея няма тарикати. Тарикатите чадят на место в колите, докато в бус лентата рейсовете летят с 80
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Вдигате колата на трупчета в гаража, сваляте акумулатора, слагате найлони върху седалките, леко отворени прозорци да бяха влагата. Отдолу е добре да се опръска колата с антикорозионно масло. И така може да стои докато дойдат по добри времена. След 5-10 години нещата ако се оправят пак ще карате.
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Махнете двигателя, направете дупка под краката и тичайте. Фред Флинстоун демонстира тази техника множество пъти.
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    5-и, няма кой да се вози, защото иконпмически хората напуснаха малките населени места и отидоха по градовете, най вече Софи, където всеки е голямото добро утро и как така ще се вози в гр. транспорт, за 500м се ходи с кола, цял ден се лангъркат деца от единия до другия край че там градина/училище били по добри и т.н
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Еми няма, защото икономически беше много изгодно да си купиш бракма за 1000лв, да и наливаш евтина газ и автобусните линии фалират защото няма кой да се вози.
  • #4
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    3-ти, излез от София, и виж малко по провинцията какъв (транспортен) леж е. Има места, където транспорт освен кола няма. И там живеят предимно възрастни, които и без това сядат в колата предимно да стигнат до лекар или за някой друг проблем.
  • #3
    4 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Крайно време е Българина да почне да ползва градски транспорт. Ясно е че нашите управници ги е страх да оскъпят притежанието на автомобил, защото ще има недоволство. Тая цената на горивото дано стане 5-6 лв че малко да вкара нещата в ред.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И от мен един съвет. Моят резервоар е 70 литра, и когато ползвам колата само в градско, никога не го пълня с повече от 20 литра. Ето откъде идват едни около 50 кила по-малко.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Копаме дъното! ( преди 2 години )
    *** съвети! Чакайте да духне вятър във вашата посока или да напече слънце ако сте с тролей с фотоволтаик на покрива!