IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да пестим гориво в кризата

Препоръките са на германския автомобилен клуб

Горивото никога не е било толкова скъпо, колкото е днес. На много места в Европа дизелът доближава 2 евро (в България подобни стойности все още изглеждат далеч), като тази тенденция най-вероятно скоро няма да се промени. Експерти предричат увеличение на цените до 2,50-3,00 евро за литър, което ще се отрази сериозно на джоба на потребителите.

Как може да се спести в тази обстановка? Един от вариантите е преминаване към обществен транспорт, но това е решение за пътуване в градски условия и то не за всички хора, тъй като работното му време е ограничено часово, а в час пик превозните средства са претъпкани. Затова и остава да се търсят начини за намаляване на разхода на гориво. Ето какво препоръчват експертите от Автомобилният клуб на Германия (AvD)

Как да пестим гориво в кризата (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Берта ( преди 2 години )
    До N9 ,да по принцип си прав,но в сьщото време в градския транспорт хората са като сардели в консервна кутия,дишат ти в носа,бутат се,някои даже и обгазяват!С една дума,контрола е само до там,че те проверяват за билет,а дали не е претоварено превозното средство на никой не му дреме!
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Андрей ( преди 2 години )
    Вдигаш колата на трупчета
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 2 години )
    Значи, ако искате да си намалите сметките за ток, не го използвайте. Ето колко е просто, а всички са се шашнали.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    До кога ще пишете тлупости
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Читател ( преди 2 години )
    Е, мислех, че ще напишете нещо ново и смислено, а не да обявите всеизвестни факти!
  • #14
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Енерция ( преди 2 години )
    Енерция винаги преценяваш ситуацията кога и къде. И гасиш оставаш на свободна който е с автомат няма спасение ръчна кутия енерция колкото може и това е
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 2 години )
    До Градска мобилност. България не е София. Тука може да си имаш трамвай, автобус, метро, но в останалата част от страната нещата не стоят по същия начин. Факта, че даваш пример само с градския транспорт на София, говори, че очевидно не излизаш извън околовръстното. Билетите за междуградския транспорт са такива, че и 5 лв. да е горивото, пак е по-евтино, да не говорим за комфорт, удобство и скорост.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Единствената "добра" новина е че *** лято и ще извадя Ел - колелото
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С 90 на шеста по магистралата
  • #10
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Градска мобилност ( преди 2 години )
    Просто нашенеца е първо поколение с обувки, тресе го cелcкия кoмплекс и ако не е с колата, значи е бeдeн. Нищо че с разпадаща се барака, стари дънки и оръфани обувки изглеждаш като клошар, докато едно лондонско юпи с палто от кашмир, чанта и часовник Breitling в метрото, изглежда точно като лондонско юпи, а не като Дружбенец или люлинчанин с бракуван дизел. И брокерите от Уолстрийт знаят, че Бентли не може да бие метрото ПОСМЪРТНО.