IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Jeep излиза на пазара догодина

Лично шефът на Stellantis показа първия SUV на марката с нулеви емисии

Главният изпълнителен директор на Stellantis – Карлос Таварес, разкри подробности за стратегията за електрическо бъдеще на алианса и лично показа снимки на първия SUV на Jeep, който ще се задвижва изцяло на ток.


Jeep EV


Моделът на американската марка с нулеви вредни емисии ще излезе на пазара през 2023 г., като идеята е той да следва най-добрите традиции на Jeep, а именно – всъдеходни способности, свобода и забавление. Засега от Stellantis не съобщават името на модела, но уточняват, че до 2025 г. Jeep ще предложи още два електрически SUV и така ще покрие всички сегменти на пазара.

Един от други два електромобила ще бъде ориентират към офроуда, като е вдъхновен от концепцията Wrangler Magneto, докато за третия се знае единствено, че ще бъде с най-големи размери.


Jeep EV


Технически подробности за показания Jeep не бяха разкрити, но се твърди, че той е базиран на платформата e-CMP, която вече се използва за моделите Peugeot e-2008, Opel Mokka-e, DS 3 Crossback E-Tense и Citroen e- C4. Тя ще бъде използвана и за бъдещите Fiat Uno и Alfa Romeo Brennero. Производството на електрическия SUV на Jeep ще се осъществява в завода на Fiat в Полша.

Голямата цел пред Stellantis е пускането на 75 изцяло електрически превозни средства до 2030 г., като техните общи продажби по това време трябва да надхвърлят 5 млн бройки. От тях 50 ще бъдат насочени към пазарите в Европа, а 25 – в САЩ.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста добре изглежда, балансирано и красиво оформено с дозата сортност която се изисква от марката. Този подход ми харесва повече от колкото новите Гранд Чирокита и Вагонери. Старото Гранд Чироки изглеждаше по мощно от новото, да видим как ще му се отрази на продажбите
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Всъщност изглежда яко. До #1 при ел вариант не би трябвало да има проблем - там пускащ един захранващ кабел до задния мост и си готов с 4х4
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Стелантис преподава урок по дизайн на Тойотка - как може да се направи "груб" външен вид, без да е смехотворно и гротескно.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нали тази платформа не позволяваше 4х4?