IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Jeep Grand Cherokee получи европейска версия

На Стария континент кросоувърът ще се предлага само в къс вариант и един двигател

Новото поколение на Jeep Grand Cherokee е готово да навлезе на европейския пазар, но местната гама ще бъде изключително оскъдна. На Стария континент ще се предлага само „къса“ версия (дължина 4910 мм) с два реда седалки с хибридно задвижване.


Jeep Grand Cherokee


Европейците няма да получат чисто бензинови версии, а самият модел не се предлага никъде в дизелови модификации. Хибридният Jeep Grand Cherokee 4xe е оборудван с 2,0-литров бензинов турбо-мотор с 4 цилиндъра (274 к.с.) и директно впръскване на горивото. Двигателят е свързан със стартер-генератор с ремъчно задвижване и пълноценен тягов електромотор, инсталиран в 8-степенната автоматична скоростна кутия.

Съвкупната мощност на задвижващата система е 380 к.с. и 637 Нм. Батерията с капацитет 17 кВт/ч е монтирана под пода и работи при напрежение от 400 волта, като се зарежда от контакт. Хибридът може да работи в изцяло електрически режим, при който отделен съединител изключва бензиновия двигател от електрическия мотор и така Grand Cherokee може да измине до 51 км.


Jeep Grand Cherokee


Версията за Европа разполагат с най-модерната трансмисия Quadra-Drive II с редуктор и блокировка на задния диференциал, както и с въздушно окачване Quadra-Lift. Електронната система Selec-Terrain включва офроуд режими Auto, Sport, Rock, Snow и Mud/Sand.

На първо време ще се предлагат само автомобили от серията Exclusive Launch Edition, като те са с пълно оборудване, включително 21-цолови джанти, кожен салон и дисплей пред пътника. Цените още не са обявени, като това ще стане през април. В САЩ ново Jeep Grand Cherokee 4xe струва най-малко 58 000 долара.


Jeep Grand Cherokee

Снимки: Jeep

0 от 500