IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep представи нов 7-местен модел

Големият кросоувър ще носи името Commander 

Името Jeep Commander обозначаваше различни неща за различните пазари. За американците, това бе средноразмерен SUV, предлаган на местния пазар до 2010 г. За Европа бе 7-местен модел, на базата на Grand Cherokee, който се предлагаше преди десетилетие, изключително с дизелов V6. В Китай пък това име носи двойка модели (Commander / Grand Commander), представени през 2018 година, след лансирането на концепцията Yuntu.


Jeep Commander


Сега се появява още един носител на името Commander - модел, малко или много напомнящ удължена версия на кросоувъра Compass (на чиято база е). Машината, първоначално предназначена за Латинска Америка ще предлага три реда седалки за общо 7 пасажери.

Въпреки приликите във външния вид с Compass, новият Jeep Commander има и собствена идентичност. Челната решетка е добре позната на американската марка, но е с "по-разлят" дизайн и с нови светлини. Различни са и дневните светлини, които са с формата на компактни LED барове.


Jeep Commander


С по-различен дизайн са и броните, а доста по-различна от на Compass е задницата - там са сложени по-тънки светлини, а вратата на багажника е по-голяма и масивна. Салонът, обаче, е почти идентичен с този на предлагания и у нас компактен кросоувър.

Все още няма детайлни технически спецификации за новия Jeep Commander, но според запознати, той ще се предлага с избор между един дизелов и един бензинов двигател. В първия случай обемът на агрегата е два литра, като максималната му мощност е около 200 конски сили, задвижващи предните или четирите колела през 9-степенна автоматична скоростна кутия.


Jeep Commander


Що се отнася до бензиновата опция, тя е поверена на новоразработен 1,3-литров турбомотор, който е пригоден и за работа с етанол. Максималната мощност е 185 конски сили, а въртящият момент е 270 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична, а 4х4 трансмисията е опционална.

Повече снимки на новия Jeep Commander вижте в галерията:

0 от 500