IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep най-после представи и "късото" Grand Cherokee

Всъдеходът получи хибридното задвижване на Wrangler

Петото поколение на Jeep Grand Cherokee беше представено още през януари тази година, но тогава видяхме удължения вариант с три реда седалки. Световната премиера на версията с 5 места се състоя едва днес.


Jeep Grand Cherokee 4xe


Както се очакваше, Gand Cherokee 4xe се задвижва от хибридния силов агрегат (PHEV) на Jeep Wrangler 4xe. В системата влизат два електромотора, като единият е в полята стартер-генератор, а другият е вграден в скоростната кутия. Освен тях има батерия с капацитет 17 кВт/ч, 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра от семейството Global Medium Engine и 8-степенна автоматична скоростна кутия TorqueFlite. Мощността на системата е 381 к.с. и 638 Нм, а пробегът само на ток е 40 км.

Всъдеходът ще се предлага в нива на оборудване Grand Cherokee Limited, Trailhawk, Overland, Summit и Summit Reserve. Новото Jeep Grand Cherokee 4xe разполага със система за избор на режимите на движение E Select. При нея хибридният вариант предлага най-доброто съчетание от гледна точка на ефективност и производителност, а електрическият изключва двигателя с вътрешно горене. При режим eSave се дава приоритет на бензиновия двигател. Батерията се зарежда с помощта на система за рекуперативно спиране.


Jeep Grand Cherokee 4xe


За модела да предвидени три варианта на задвижване на четирите колела - Quadra-Trac I, Quadra-Trac II и Quadra-Drive II, като системата сега вече може да заключва предните колела. Когато пътят позволява, цялата тяга отива към задния мост.

Най-добре за движение по тежък терен е оборудван Jeep Grand Cherokee Trailhawk, който също може да бъде електрифицира. Той има всъдеходни гуми, пневматично окачване Quadra-Lift, което увеличава пътния просвет до 287 мм, система за задвижване Quadra-Drive II с диференциал с повишено триене и електронно управление на двата моста и система Selec-Terrain с няколко режима - спорт, автоматичен, сняг, кал и пясък.


Jeep Grand Cherokee 4xe


Trailhawk е оборудван и с асистент за движение по стръмни участъци, защита на дъното от стомана, буксир и 18-цолови джанти. Тази версия се предлага не само с хибридно задвижване, но и с познатия 3,6-литров алуминиев V6 с мощност 293 к.с. (348 Нм) и с 5,7-литров V8 с 357 к.с. и 528 Нм. И в двата варианта скоростната кутия е 8-степенен автомат.

Както версията с 3 реда седалки, така и 5-местния вариант се е разделил с платформата Mercedes ML W164 и преминава на Giorgio, която е в основата на Alfa Romeo Giulia и Stelvio. Широчината на Grand Cherokee и Grand Cherokee L е еднаква - 2150 мм), но при стандартния вариант междуосието е по-късно със 127 мм - 2964 мм.

Още снимки на всъдехода във версията с 5 места - вижте в галерията:

Снимки: Jeep

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Пачикрак ( преди 2 години )
    Тоз пък оригиналничи със заучени лафове... И хората с нови коли могат да дават оценка на разни прехвалени недоразумения, не само кварталните киселяци:)
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    ПачоДжипа ( преди 2 години )
    *** коментари под глупаво преведени статии!Лъв китайски Ленд Ровър, който струва 2 пъти повече и обслужването му е 10 пъти по скъпо..... карайте си астрите и Зафирите че гроздето е много кисело :)
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Реалността ( преди 2 години )
    анонимен, да не си се объркал, че американско-италианската марка Джееп е всъщност английска и излизат само с десен волан? Каква оценка имаш предния срок по география? А да знаеш, че в заводите монтират волана от страната, за чийто пазар е предназначен. Виждал ли си Хонда с ляв волан? Е как , като в Япония са с ляво движение? Учи, учи, моето момче, не е грешно да се бърка, като си малък
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Реалността знаеш ли защо има много Ленд Круизер в Африка а не Джиип . Не защото са много добри а просто са с ляв волан .
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Реалността ( преди 2 години )
    до JEEP: Мирен, мирен. Няма екстремно място на света, на което са заложили на ГЧ, а не на Ленд крузер. Освен под "да минат от там" нямаш предвид някое тексаско ранчо...
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    JEEP ( преди 2 години )
    На дяда ти фиата и на баба ти лендкрузера и леля ти лендровера надали ще могат да минат от там, откъдето това може, със всичкия лукс
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    gui gui ( преди 2 години )
    ОХ НА ДЯДЯ КРАСИВИЯ МИ ФИАТ!!!???