IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакери спряха производството на Toyota

Кибератаката парализира работата на заводите в Япония

Компанията Toyota прекратява от вторник (1 март) производството на автомобили във всички свои заводи в Япония. Причината е хакерска атака срещу един от най-големите доставчици на оборудване за японската марка, съобщава Nikkei Asia.


Toyota


Решението за спирането на конвейерите е взето, след като кибератаката е извадила от строя електронната система за управление на доставките. В момента експерти на Toyota изучават ситуацията, като се надяват, че заводите ще могат да започнат работа след сряда (2 март). Заради спирането компанията няма да може да произведе около 10 000 автомобила, което е 5% от плана за вътрешния пазар.

Засега от Toyota не са излезли с официален коментар за случващото се. Източници от компанията Kojima Industries, която се занимава с доставката на пластмасови компоненти обаче потвърдиха информацията за хакерска атака срещу електронните си системи.

Това не е първият път през последните месеци, когато Toyota е принудена да спре заводите си в Япония. В края на януари работа прекратиха 11 от общо 15 предприятия в страната, като причината беше големия ръст на заразените с коронавирус служители.


0 от 500