IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota предупреди – за Land Cruiser ще се чака 4 години

Японската компания се извинява на клиентите си забавянето

Японският производител Toyota официално предупреди клиентите си, че периодът за доставка на новия Land Cruiser се удължава до 4 години. Информацията се появи на сайта на компанията, като засега е адресирана за потребителите от вътрешния пазар.


Toyota Land Cruiser


„Toyota се извинява за настоящата ситуация и съобщава, че чакането за доставката на новия SUV ye отнеме около четири години SUV. Причината за затрудненията с доставката е голямото търсене на модела и недостигът на микроелектроника, който премина от миналата година в тази година и продължава да се отразява на производството”, се казва в съобщението.

От компанията допълват, че „ще направят всичко възможно, за да намалят времето за доставка на автомобили до клиентите“ и молят за разбиране. А това най-вероятно означава, че забавянето ще се отрази не само на потребителите в Япония, но и на тези в други държави.

Новото поколение на Land Cruiser 300 беше представено през миналата година и още през първия месец Toyota събра над 20 000 поръчки за автомобила. Заради огромния интерес компания забрани препродажбата на всъдехода на трети страни, а през август призна, че за топ-версиите ще се чака до 4 години. Сега това ще важи за всички модификации на автомобила.

Ситуацията ще се влоши допълнително и от предстоящото принудително спиране на производството в заводите на компания по света. Заради него през февруари от конвейерите на фабриките на Toyota ще слязат със 160 000 коли по-малко.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Видов ден ( преди 2 години )
    А се подигравахте че едно време се чакало за ЛАДА с години !?
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бай У-Й ( преди 2 години )
    Който има пари да чака аз си купувам винаги кола на три години.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Дик ( преди 2 години )
    А ся да разберат кво е, когато ние чакахме едно време с години...
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    многознайко ( преди 2 години )
    тия откачиха,но щом ще правят подарък цял джип-записвам се.явно чипа в мозъците им е "проработил"-за четири години я камилата-я камиларя.гответе се за фалит щото конглокенцията не спи.
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чак пък най-проходимия...Откакто видях един с Land Cruiser да не може да издрапа на плаж Болата, това може да го хвалите само на някой, който не е карал G class, UAZ или Niva! Добър автомобил е, но най-добрия определено не е. За разходки на туристи из пустинята става разбира се, дуракоустойчив автомобил е.
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Офроудър ( преди 2 години )
    Да напишеш че Land Cruiser е SUV - това си е за условна присъда. Нисан Кашкай е SUV. Land Cruiser е най-проходимия офроуд всъдеход.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре дошли в пост-пандемичния Just-in-time свят на Тойота. Все пак те го измислиха това и ще пострадат най-много.
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Не само за Лада и Волга, в момента за всичко се чака ...
  • #1
    9 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е нали само за лада и волга се чакаше. Какво стана? Нещо японската мототехника го закъса.