IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Gladiator беше превърнат в 6-колесен звяр

Apocalypse Hellfire 6x6 е струва 220 000 долара

Откакто Mercedes-Benz представи (предимно на шейховете от пустинята) уникалния G63 6x6, компаниите за доработка и производство на специални автомобили не могат да насмогнат на търсенето на подобни налудничави превозни средства. Сред тях е и Apocalypse 6x6, която превръща машини на Jeep и Ram в 6-колесни зверове.


Apocalypse Hellfire 6x6


Наскоро, компанията представи уникалния Apocalypse Hellfire, базиран на Jeep Gladiator, който явно е достатъчно атрактивен, за да достигне внушителната цена от 220 000 долара в eBay. Да, да притежаваш подобно произведено по поръчка возило е скъпо, но е сигурно, че ще можеш да покажеш на света колко уникален (и заможен) си...

Apocalypse 6x6, както подсказва и името й, е специализирана в конструирането на 6-колесни машини на гореспоменатите марки, като става особено популярна компания след като чудовищният Apocalypse Hellfire се появява в кинохита The Lost City със Сандра Бълок и Брад Пит, както и в популярни телевизионни предавания, като автомобилното шоу Jay Leno’s Garage.


Apocalypse Hellfire 6x6


Както вече споменахме, Hellfire е базиран на Jeep Gladiator и, в зависимост от двигателя и доработките, се предлага на цена между 155 и 200 000 долара. Всички версии на машината са общо взето с относително стандартни доработки, но очевидно Apocalypse 6x6 може да направи специалното още по-специално, както се вижда от представения екземпляр от снимките.

Най-специалната част на този пикап е т. нар. “Oculus Tron” предница, която има интегриран LED бар, вместо конвенционалните светлини от Gladiator, напомняйки немалко за Tesla Cybertruck.  И като машина, предназначена за преживяване на апокалипсис, предлага доста специални неща като споменатата предница, с добавени масивни куки за теглене, кевларени уширители на калниците, степенки и протектор на челното стъкло, както и заключващ се капак на товарното отделение.

Интериорът е покрит с устойчива на морска вода кожа, за да не се притеснявате за повреда на някой елемент при лошо време. Всъдеходът е с най-мощната двигателна опция - 6,2-литров Hellcat V8 със 720 конски сили. За разлика от машините на някои други компании, където въпреки 6 колела се задвижват само 4, тук всичките са задвижващи.

Повече снимки на Apocalypse Hellfire 6x6 вижте в галерията:

0 от 500