IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Колумбия направиха най-високопроходимата Lada Niva 6x6

Машината е проектирана да преминава през блатистите равнини на Централна Америка (ВИДЕО)

Майстори от колумбийския град Сан Хосе дел Гуавиаре създадоха на базата на класическия съветски високопроходим автомобил ВАЗ-2121 Niva грандиозно шестколесно чудовище за покоряване на офроуд терени. И да, това устройство би трябвало да е много способно, защото освен впечатляващия си външен вид, може да се похвали и с подредба на колелата 6x6, като третата ос не просто е за украса, а е правилно вписана в новата идеология на автомобила.


Лада Нива 6х6


Видеото за джипа е подготвено от местния видеоблогър Хуан Мюние с прякор "Бивола", който е фен на руските високопроходими автомобили и самият притежава Niva. Видеото вече придобива популярност в социалните мрежи, като е публикувано дори в мрежата ВКонтакте от руската тематична публика Lada Niva Documentary.

Източникът обяснява, че тази Niva има своя ясно изразена специфика: машината е предназначена да преодолее известните llanos, обширните блатисти равнини на Централна Америка. Видеото ни позволява да разгледаме много от конструктивните характеристики на доработения всъдеход, които останаха невидими в първите публикувани снимки на машината. Задният мост заслужава специално внимание.



Между другото, някои технически подробности вече са известни. Автомобилът използва задвижване Finning Cat, скоростната кутия е заимствана от Toyota Land Cruiser 80 (Toyota 3F), колелата също са от Land Cruiser. А двигателят е 2.5-литров турбодизел от Kia, който е много по-добър от серийния двигател на Niva и отговаря на значително увеличеното собствено тегло.

0 от 500