IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo подготвя 5 електромобила и 2 плъг-ин хибрида

Първият нов модел на батерии ще бъде лансиран догодина

Миналата седмица, представители на Volvo се срещнаха с някои свои дилъри от Америка, за да им представят плановете си за следващите няколко години. Шведският автомобилен производител разкри, че ускорява стратегията си за електрификация по пътя си към изцяло електрическа компания до края на десетилетието.


Volvo Concept Recharge


В плановете на компанията в краткосрочен аспект влизат не по-малко от 5 нови автомобила с нулеви емисии. Това стана ясно по време на срещата с над 800 дилъри от Северна и Южна Америка в Маями, САЩ. Първият нов модел ще е изцяло електрически и ще бъде представен още през първата половина на следващата година.

Все още няма данни за новия електромобил на Volvo, но според специалисти, това най-вероятно ще е наследник на настоящия ХС90, който ще носи името Embla. Междувременно, флагманският кросоувър на шведите ще остане в производство още няколко години, може би само в плъг-ин хибридни версии.

Според изданието Automotive News, което разполага с предварителна информация, петте нови електромобила на Volvo ще включват голям и малък кросоувър, седан и два спортни модела в стил "комби". Според хора, присъствали на срещата, двете комбита са описани от производителя като "activity vehicles", което ще рече, че може да са в стила на Cross Country моделите на марката.


Volvo Concept Recharge


В допълнение, на пазара се очакват и два нови плъг-ин хибрида, които по същество ще са обновени версии на настоящите S90 и ХС90. Всички тези очаквани новости са получили позитивни отзиви от дилърите, като е станало ясно, че от Volvo смятат да асемблират повече коли в американския си завод в Риджвил и ще наемат още работници.

Преди време стана ясно, че наред с всичко останало, от Volvo възнамеряват да лансират електрическа версия на кросоувъра ХС60, както и да представят нов, по-голям от него модел, с вътрешен код V546, позициониран под флагманския XC90. Очаква се и нов компактен електромобил, който да е разположен под ХС40 в гамата на шведите.

0 от 500