IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Формула 1 отмени Гран при на Русия

Последното състезание на пистата в Сочи няма да се състои

Организаторите на шампионата във Формула 1 излязоха с официално изявление, с което обявиха отмяната на Голямата награда на Русия. Състезанието трябваше да се проведе през уикенда 23-25 септември, като бъде последното за пистата в Сочи.


Гран при на Русия


В официалното изявление се посочва, че основната цел на първенството е да обедини държави и различни нации, както и да посети държави по света, в които има положителна нагласа. Сега ръководството на Формула 1 наблюдава събитията в Украйна „с тъга и шок“ и се надява на скорошно мирно решение на ситуацията.

По-рано част от действащите пилотите категорично се противопоставиха на провеждането на състезания в Русия. Сред тях бяха действащият шампион Макс Верстапен, двукратният първенец в шампионата Фернандо Алонсо и четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. Първите двама дори обявиха, че няма да участват в старт в Русия, дори той да бъде проведен.

Събитията в Украйна накараха Борда на директорите на първенството да се събере по спешност и да вземе отношение за случващото се. Решението на ръководството е, че при сегашните условия няма как да се проведе кръг от шампионата в Русия. Все още не е с какво състезание ще блъде попълнен календара на шампионата за тази година.

0 от 500