IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Ferrari посочи фаворита си за новия сезон на Ф1

Биното не смята, че радикалните промени в правилата ще променят съотношението на силите

Още тази седмица феновете на Формула 1 ще видят за първи път колко бързи са последните болиди на отборите, създадени според новите правила. Тестовете в Барселона няма да дадат категорични отговори, но ще очертаят сезона. Мнозина смятат, че промяната в челните позиции е много възможна, защото Mercedes и Red Bull инвестираха значителни ресурси в спора за титлата през миналата година, сега могат да се окажат в неизгодно положение.


Формула 1


В същото време е напълно възможно да видим нови отбори в челото - онези, които обърнаха максимално внимание на подготовката за 2022 година. На първо място това е тимът на Ferrari. Шефът на Скудерията - Матия Биното, обаче обясни, че не е готов да сподели тази гледна точка, но все пак си остави "вратичка".

„Противно на това, което чувате, аз не смятам Ferrari за фаворит“, каза той пред Canal+. - Миналата година шампионатът беше оспорван от други. Тези отбори не само бяха по-силни от нас, но и завършиха сезона със значително предимство. Именно резултатите от предходния сезон показват силата на тези отбори. И ако преди бяха толкова силни, няма причина сега да губят скорост. Очаквам основните фаворити да останат Mercedes и Red Bull. Те имат най-голям шанс, а ние и всички останали ще се стремим да ги настигнем.”


Матия Биното


В същото време Биното призна, че някои промени челото са възможни: „Много харесвам новите правила, както предизвикателството, така и външния вид на автомобилите. Много ми е интересно да проверя колко добре сме успели да прочетем правилата и колко бърза ще е колата ни пистата.
Знам, че се очаква много от нас през новия сезон. През последните години Ferrari не оправдава очакванията. През 2019 г. поехме по грешен път, но оттогава успяхме да станем по-силни, както и да минем през много трудности. И сега е време за голямата битка."

0 от 500