IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Корейците са големият победител в наградите за безопасност

Общо 65 модела покриха максималната оценка Top Safety Pick+ (ВИДЕО)

Застрахователният институт за пътна безопасност на САШ (IIHS) публикува своя списък с победители в класациите Top Safety Pick и Top Safety Pick+ за 2022 г. През тази година общо 65 модела покриват стандарта Top Safety Pick+, а други 36 - Top Safety Pick. Преди година броят им беше съответно 45 и 41.


Hyundai


Големият победител е Hyundai Motor Group, в който влизат марки Hyundai, Kia и Genesis. 11 от техните модели заслужиха най-високото отличие (TSP+), като това са Hyundai Tucson, Palisade и Santa Fe, Kia Nexo, Kia K5 и Stinger, както и Genesis G70, G80, G90, GV70 и GV80.

Добре се представи и Volvo, като всичките нейни модели – 10 на брой, които бяха тествани от IIHS, са получили максимална оценка. За нея проверявани автомобили трябва да издържат 6 краш-теста, а също така да разполагат със система за предотвратяване на фронтален удар, както и за защитават пешеходците при евентуален сблъсък.



От следващата година IIHS ще въведе още по-строги критерии при тестовете, като страничният удар вече ще се извършва с по-висока скорост и с по-твърдо препятствие. За да заслужи максимална оценка, превозното средство ще трябва да получи оценка „Добър“ или „Приемливо“ на това изпитание.

Освен това, автомобилите ще бъдат подлагани на нов нощен тест за защита на пешеходците при сблъсък, като ще се следи и за работата на фаровете. Те също трябва да бъдат оценени с „Добър“ или „Приемливо“, за да може съответният модел да получи най-високата оценка Top Safety Pick+.

Снимка и видео: IIHS

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В инвестор няма как да очаквате да се пише за други марки освен за корейските.И аз ако бях на тяхното място щях да пиша така.