IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS получи 5 звезди на краш-тестовете

Електрически седан с най-висока оценка от EuroNCAP за годината (ВИДЕО)

Независимата организация Euro NCAP провери безопасността на новия електрически седан Mercedes-Benz EQS. Автомобилът премина всички тестове и получи най-високата оценка – 5 звезди.


краш-тест


Електромобилът определено се представи на много ниво, като заслужи 96% за защита на възрастните пасажери в салона и 91% за безопасността на децата. Това е най-високата оценка, присъждана от EuroNCAP на нов модел през 2022 г.

Луксозният седан на ток, който тежи близо 2,5 тона (2480 кг, ако трябва да бъдем точни), получи 76% за защита на пешеходците и 80% за работата на електронните системи за сигурност, с които е оборудван.



По традиция от Euro NCAP публикуваха видео от тестовете на Mercedes-Benz EQS на официалния си канал в YouTube. Благодарение на тези кадри виждаме, че електрическа кола се справи с изпитанията, макар и не на 100%. Определено има някои малки недостатъци, когато седанът се блъска в препятствие, имитиращо същия електромобил или в пешеходец.

Снимка и видео: EuroNCAP

0 от 500