IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и финалното Ferrari Purosangue!

Първи снимки на италианския супер-SUV се появиха в социалните медии

Още преди 3 години Ferrari обяви, че ще произвежда SUV-модел, като оттогава се появиха много снимки на тестови прототипи, покрит с камуфлаж. Най-после обаче той беше заснет без никаква маскировка и така може да се добие ясна представа за неговия външен вид.


Ferrari Purosangue


Снимките на предпродукционна версия на Purosangue явно са направени в завода на Ferrari, като те бяха публикувани в социалните медии. На първата се вижда 3/4 от автомобила, който е получил разделени предни фарове като на Ferrari SF90, както и решетка на радиатора, разположена по същия начин като при Porsche Panamera. Вижда се и черната облицовка на калниците и долната част на каросерията, без която това нямаше да бъде SUV.

Очаква се, че Ferrari ще предложи на клиентите огромни възможности за персонализиране, което означава и голям брой цветове. Задната част се отличава с далеч по-конвенционален дизайн, като е получила четворни светлини в стила на 296 GTB. Виждат се още четирите тръби на изпускателната система и голям дифузьор.


Ferrari Purosangue


И ако дизайнът вече е почти ясен, загадка остават двигателите на Purosangue. Твърди се, че първият SUV на марката ще получи хибридна система с V6 турбодвигател и електромотори. Най-вероятно това ще бъде агрегатът на 296 GTB, развиващ 830 к.с. и 740 Нм, но има и други варианти. Сред тях е 4,0-литровият V8 с двойно турбо от SF90 Stradale, но в случая той няма да бъде подпомаган от трите електромотора, както е при сегашния флагман на марката.

Самият V8 е достатъчно силен – 780 к.с. и 800 Нм въртящ момент, а когато има и електрическа помощ, мощността скача до 1014 к.с. Във Ferrari обаче са на мнение, че SF90 Stradale трябва да остане сам на върха на гамата, така че SUV-моделът няма да бъде предлаган в такъв вариант. Не е изключено обаче той да получи и атмосферен вариант с 6,5-литровия V12 на 812 Superfast.

Всички това засега са само спекулации в медиите, които предстои да бъдат разсеяни или потвърдени. За щастие, няма да се налага да чакаме дълго, тъй като премиерата Purosangue ще се състои по-късно тази година. Тогава ще стартира и производството на модела, а доставките до първите клиенти стартират през 2023 г.

Снимки: Instagram

0 от 500