IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на най-стилното BMW отново е под въпрос

Баварците обмислят окончателно спиране на роудстъра Z4

Сегашното поколение на BMW Z4 излезе през 2018 г., но продажбите на стилният роудстър не устройват шефовете на баварския концерн. По информация на изданието Motor.es, на модела му остават малко по-малко от 3 години живот.


BMW Z4


Очакванията са, че най-късно през 2025 г. производството на роудстъра ще бъде прекратено, но окончателно решение по въпроса все още няма. Догодина BMW Z4 ще претърпи сериозно обновяване, като по-нататъшната съдба на автомобила ще зависи от потребителското търсене.

Представители на BMW се въздържаха от категоричен отговор, като заявиха, че не искат да спекулират с бъдещето на модела. Първото Z4 се появи през 2002 г. и се задържа на конвейера до 2008 г. Последва кратка пауза, преди компанията да представи второто поколение (E89), което просъществува до 2016 г.


BMW Z4


Третата генерация на модела, която мнозина определят като „най-стилното BMW в сегашната гама на марката“ дебютира през 2018 г. на автосалона в Париж. Този роудстър е разработен съвместно с инженери от Toyota, като японците направиха собствен вариант на спортната кола, който излезе под името Supra. И двата автомобила се произвеждат в завода Magna Steyr в Грац (Австрия).

Снимки: BMW


0 от 500