IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кораб с нови Porsche и Volkswagen се запали в океана

Предполага се, че на товарния съд има около 4000 автомобила

Товарният кораб Felicity Ace, който превозва нови автомобили от марките Porsche и Volkswagen, се запали в Атлантическия океан. По информация на Washington Post, плавателният съд е пътувал от Германия за САЩ, като причините за пожара засега са неизвестни.


кораб пожар


Не се съобщава и броят на автомобилите, които са били натоварени на кораба, но според изданието The Drive, те са около 4000 и вероятно повечето от тях са получили повреди. Целият екипаж на Felicity Ace, който е от 22-ма души, е бил спасен.

От американското подразделение на Porsche заявиха, че са били уведомени за инцидента, но не пожелаха да посочат броя автомобили на марката, които се намират на кораба. Представител на компанията каза само, че дилърските центрове ще предоставят на клиентите необходимата информация.

На свой ред, от Volkswagen също отказаха да коментират случилото се, като единствено потвърдиха за пожара на кораба. А също така посочиха, че работят съвместно с властите, както и с представители на компанията, която е собственик на плавателния съд, за изясняване на причините за пожара.

Това е вторият морски инцидент с автомобилни компании през последните години. През 2019 г. товарният кораб Golden Ray с над 4000 автомобила от марките Hyundai, Kia, Ram, Chevrolet и Mercedes-Benz на борда се преобърна в Атлантическия океан в близост до бреговете на Джорджия. Екипажът на плавателния съд, състоящ се 24 човека, също беше спасен, но колите бяха напълно унищожени.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    четох, че имало и 189 Бентлита...
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мирише ми на застрахователна измама. От ФВ ги умеят тези неща...
  • #4
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    4000 химически немски тоалетни по-малко. ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ ЩЕ СИ ГИ НАПИШАТ продадени и следващите дето ще ги заместят и те ще са в общата сметка и така поне ще си напомнят продажбите, каквато е и без това тяхната практика с препродажби между представителствата на едни и същи коли, както и много коли с едни и същи ВИН номера. И за двете далавери ги бяха разкрили, ако помните, но разбира се всичко много бързо го покриха. Най-големите манипулатори в авиоиндустрията са ВАГ.
  • #3
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Тва ясно ( преди 2 години )
    колите на фв са лай на
  • #2
    13 rate up comment 12 rate down comment
    До номер 1 ( преди 2 години )
    Злобата и завистта не са добри съветници, моето момче!
  • #1
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Денят започва добре ( преди 2 години )
    Цял кораб с немски нужници да изгори е добро начало! Явно се е запалила батерията на накоя от тия бангии и после "Честито"! Вече сигурно са ги отразили счетоводно като продадени германистанските лъжци!