IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво има в гаража на един от най-богатите украинци?

Собственикът на КрАЗ притежава няколко суперколи, сред които е струващо 1,2 млн евро Ferrari

Докато военните изучават възможностите на КрАЗ отново да се превърне в основен доставчик на оборудване за въоръжените сили на Украйна, решихме да ви разкажем какви автомобили има в гаража на собственика на автомобилния завод в Кременчуг.


Ferrari LaFerrari


Всъщност суперавтомобилите на Константин Жеваго не са един и два. Любопитното е, че освен редкия Aston Martin ONE-77, ексклузивното Ferrari 599 SA Aperta, SLR McLaren и други суперавтомобили, колекцията на избягалия от Украйна собственик на КрАЗ, включва и много екзотично Ferrari LaFerrari.

Докато живее в Украйна, Жеваго кара своите суперавтомобили с местни регистрационни номера KVZ (Константин Валентинович Жеваго), но тези номера никога не са били вписвани в базата данни. Следователно, според руски и украински медии, с вероятност от 99% те не са били митнически освободени, но с началото на скандалните събития в Донбас са били изнесени в чужбина.


Ferrari LaFerrari


Що се отнася до това въпросното Ferrari, то никога не се е появявало в Украйна, но често е снимано от папараци на годишното турне на Ferrari Cavalcade - това е закрито събитие за VIP клиенти на италианската марка, където се канят само елитни собственици. Константин Жеваго редовно го посещава и, очевидно смятайки се за патриот, залепва украинско знаме отстрани, въпреки че самата кола е регистрирана в Швейцария.

Припомняме, че Ferrari LaFerrari е произведено в издание от 500 броя, всяка от които струва най-малко 1.2 милиона евро - по времето на производство (2013-2016 г.) това е най-скъпия модел на Ferrari. А днес екземпляри от LaFerrari се продават на още по-високи цени. Друг любопитен факт е, че дори и с "пари в джоба", ръководството на италианския автомобилен производител лично проучваше кандидатите за LaFerrari.


Ferrari LaFerrari


Днес екземпляри от LaFerrari се появяват много рядко по елитните търгове, а статистиката показва, че продължават да държат титлата за едни от най-скъпите Ferrari-та в историята на марката (с изключение на някои супер ценни модели от по-далечното минало).


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    как се купува АМГ ( преди 2 години )
    Работниците са много смешни. Обядват на една пейка отвънка и се надъхват, как нямало да работят, как ей ся ще дойдат да ми кажат че за тия пари не става работата. Утре вдигали протест. Привиквам ги един по един различни дни, на единя вдигна заплатата малко щото викам ако се стараеш и ще те правя началник смяна. На единия му плащам обучение обаче като разпише че или работи после още 5г или плаща обезщетение, на друг му давам платена почивка. Като им обяснявам да си траят и да следят другите.....
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    До # 3. И кво стана след 1944 г.? Избиха "лошите" капиталисти, национализираха им фабриките, сложиха партизани за директори верни на БКП (без образование и квалификация). Те започнаха яко да се замогват с вили и коли и в резултат 3 фалита на България и заплата 120 лв. (40 долара) на висшист. И в 1989 г. при БВП 28 млр. $, задължение към западни банки 12 млр. $! Икономиката *** - каза един президент!
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 5 ( преди 2 години )
    1 към 1 от I лице
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Където има добри кадри в България, има и високи заплати. Не можеш да искаш висока заплата за малко труд. Вместо да се оплакваш *** и поработи в Германия, да видиш какво е да ти вземат душата от работа, за да вземеш едни 3000 евро заплата, от които 50% ще ти одържат като данък, 100 евро още за задължителна здравна осигуровка, 9000 евро за наема на боксониерата и ще се чудиш как да скърпиш месеца с 500 евро.Това е реалността за нормалните работници в Европа.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 години )
    А пенсиите в Украйна са $50...
  • #3
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Човек ( преди 2 години )
    Този *** има пари за италиански скъпи коли,но странно как няма пари за италиански заплати по длъжности! Същите *** са и нашите работодатели-имат пари за скъпи европейски джипове и лимузини,но как така нямат за европейски заплати! Призовавам народа да се вдигне най-сетне както преез септември 1944 година и да ги прати я на въжето,я в Белене, я на разстрел наглите работодатели! Да пукнат дано в адски мъки!
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Паредния... ( преди 2 години )
    дУмократичен олигарх, крал-грабил-ял! ООкраинчите явно са слепи за това което тепърва ги очаква!
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А.. украинците не се готвеха за война?!