IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представи най-спортната Fabia

Версията Monte Carlo предлага агресивен дизайн и стандартни двигатели

След като от Skoda обявиха, че няма да предлагат версия RS за новото поколение Fabia, "най-наточената" версия в гамата остава Monte Carlo. И сега чешкият автомобилен производител представи актуалната модификация, която, подобно на предходните модели, разчита най-вече на козметични интервенции, отколкото на промяна в двигателната гама.


Skoda Fabia Monte Carlo


Промените започват още от каросерията, където от Skoda са приложили различни черни акценти - на челната решетка, престилката, капачките на огледалата и праговете. Със същия цвят са и фалшивият заден дифузьор и големият надпис "SKODA" на капака. Черен е и покривът на хечбека, който прави добър контраст с оригиналния червен цвят на купето.

Skoda Fabia Monte Carlo се предлага с колела, чиито диаметър започва от 16 инча, но срещу доплащане може да бъде и 17. И в двата случая има премахващи се пластмасови капаци за джантите, които подобряват коефициента на съпротивление. А ако искате да пожертвате комфорта, за сметка на стила, вече ще може да си поръчате дори 18-инчови колела.


Skoda Fabia Monte Carlo


Интериорът на чешкия хечбек е общо взето същия като при другите версии, но Monte Carlo стандартно се предлага със спортни седалки и многобройни червени акценти. Има някои фалшиви карбонови детайли на арматурното табло и по вратите, както и контрастни бели шевове за тапицерията.

Амбиентното осветление с LED диоди също е част от стандартното оборудване, но изцяло дигитално инструментално табло с диагонал 10,25 инча се доплаща. Сред останалите екстри са монтиращ се в багажника субуфър за аудиото, 5 USB-C порта, безжично зареждане и информационно-развлекателна система с 10,25-инчов екран. Наличен е адаптивен круиз контрол, който работи при скорост до 210 км/ч.


Skoda Fabia Monte Carlo


Макар и да е обявена като най-спортната Fabia, версията Monte Carlo се предлага с нормалните за модела двигатели. Което ще рече, че може да я поръчате дори с еднолитровия атмосферен бензин с 80 к.с. и 93 Нм, предаващ тягата през 5-степенна механична трансмисия. Тук ускорението до 100 км/ч става за 15,5 секунди, а максималната скорост е 179 км/ч.

По-нагоре в гамата е еднолитров турбомотор с 3 цилиндъра и 95 к.с (+175 Нм). Има и негова по-мощна версия със 110 к.с. и 200 Нм, при която се предлага избор между 6-степенна механична или 7-степенна автоматична DSG трансмисия. Тук ускорението до 100 км/ч става за 10 секунди (9,9 с DSG), а максималната скорост е 205 км/ч.


Повече снимки на Skoda Fabia Monte Carlo вижте в галерията:


Най-подходящият, според нас, двигател, е 1,5-литровия турбо бензинов мотор, който разполага със 150 конски сили и 250 Нм. Той се предлага единствено в комбинация с DSG скоростна кутия, ускорява до 100 км/ч за 8 секунди и има максимална скорост от 225 км/ч. Fabia Monte Carlo ще е на пазара по-късно тази година.


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    пародия ( преди 2 години )
    фабия , спорт ? че и монте карло?? ..хм бил съм в Монако няколко пъти и нито една шкода не видях.. а думите фабия и спорт имат общо колкото на баба ми магарето с междузвездни войни
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До #4 тва е съвсем умишлено ход от страна на Фолксваген,концерна майка,който умишлено спъва някой от моделите част от портфолиото си за да няма вътрешна конглокенция.Сиреч ако го пуснат това с ръчна кутия, диференциал с ограничено приплъзване и двулитров турбо бензин...на по ниска от ГТИ то на голф цена... познай кое ще се купува повече....жокер,няма да е голфа
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Fiesta ST, Corsa OPC, DS3 Racing- все са по- стари коли и предлагат 200 коня, тази фабия едва се съгласили да я дават със 150, а може и със 3 цилиндров миксер. Явно "спортното" са седалките и червените линии вътре/
  • #2
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Малко безмислена кола, ама карай..
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Астрофизик ( преди 2 години )
    По спортна фабия звучи като по умен ци *** ин