IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo ще продава на цените на BMW

Шефът на компанията иска да възкреси хечбека Giulietta

Alfa Romeo смята да се равнява по BMW и ще продава автомобилите си на цените на моделите на германската марка. Това обяви през Automotive News Europe главният изпълнителен директор Жан-Филип Импарато, който е натоварен със задачата да върне италианския бранд на пътя на успеха.


Жан-Филип Импарато


Импарато е категоричен, че компанията няма да гони обеми на производство, само за да поддържа работата на заводите. Вместо това, италианците ще се фокусират върху увеличаване върху по-високи приходи, което ще стане с увеличение на цените. Шефът на Alfa Romeo допълни, че отстъпки на клиентите вече няма да се предлагат.

До края на тази година марката ще започне да предлага своя нов SUV – Tonale, на пазара в САЩ, който е много важен. За да постигне тази цел, следващите поколения на Giulia и Stelvio ще бъдат електрифицирани и ще получат инфотеймънт, който да отговаря на очакванията на американските клиенти.

През 2024 г. Alfa Romeo ще пусне и по-малък кросоувър, като той ще бъде оборудван само с конвенционални двигатели. Малкият SUV ще бъде изграден на платформата CMP на PSA, използвана за модели като Peugeot 208. Според Импарато, в гамата на марката има място и за компактен хечбек – наследник на Giulietta, който ще бъде с изцяло електрически задвижване, но решението за неговото пускане на пазара все още не е взето.


0 от 500
  • #10
    16 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Алфа (Лескус, Дженезис, ДС и т.нат.) имат един проблем - не предлагат качествата на царете. Оттам нататък имат само един вариант: да продават по-евтино. Само че много малко хора ще предпочетат псевдопремиум, за да спестят 5 хил. лв. при цена 150 хил. Остават шепа фенове, които просто искат да се чувстват различни.
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Попът явно иска технологии и качество на БМВ на цената на Фиат. Отивай да се молиш на шефа си, това ти е единственият шанс.
  • #8
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 2 години )
    Алфа постоянно повтаря една и съща грешка...ценовата политика потопи тази иначе легендарна марка...
  • #7
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    мечтата на всеки алфа фен е да използва агрегати и задвижване на БМВ в алфата си и обратно, всеки БМВ фен иска дизайна на Алфа в/у БМВто си. Та все си мисля, че ако се доближат като двигатели и задвижване до БМВ може да имат претенции за подобни цени..
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Закривай, ще си го купят само около 5% от най-върлите фенов на марката които така или иначе ще искат да се оттърват от него.
  • #5
    9 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Последните алфи ги направиха по-добре. Ама чак пък да продават на цените на БМВ айде по-леко. Най-малкото кой ще избере двигател на алфа пред последния 6 цил. двигател на бмв, който е изключително надежден и мощен и го слагат даже на супра? Тоя двигател с 1500лв инвестиция се прави на 450коня. Само някакви заблудени фенове ще изберат алфата.
  • #4
    10 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак.
  • #3
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Видяло едно магаре, че конете се подреждат на една поляна /било тодоровден/ - подредило се и то и попитало коня до него:-За к'во сте се подредили тук, бе?-Ми ще се надбягваме - отговорил конят.-Ооооо, а аз си помислих, че ще си мерим х*йовете - рекло магарето разочаровано.
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    Този деди смело бута марката на пътя на закопаването й!
  • #1
    15 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всеки има право да мечтае!