IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo ще продава на цените на BMW

Шефът на компанията иска да възкреси хечбека Giulietta

Alfa Romeo смята да се равнява по BMW и ще продава автомобилите си на цените на моделите на германската марка. Това обяви през Automotive News Europe главният изпълнителен директор Жан-Филип Импарато, който е натоварен със задачата да върне италианския бранд на пътя на успеха.


Жан-Филип Импарато


Импарато е категоричен, че компанията няма да гони обеми на производство, само за да поддържа работата на заводите. Вместо това, италианците ще се фокусират върху увеличаване върху по-високи приходи, което ще стане с увеличение на цените. Шефът на Alfa Romeo допълни, че отстъпки на клиентите вече няма да се предлагат.

До края на тази година марката ще започне да предлага своя нов SUV – Tonale, на пазара в САЩ, който е много важен. За да постигне тази цел, следващите поколения на Giulia и Stelvio ще бъдат електрифицирани и ще получат инфотеймънт, който да отговаря на очакванията на американските клиенти.

През 2024 г. Alfa Romeo ще пусне и по-малък кросоувър, като той ще бъде оборудван само с конвенционални двигатели. Малкият SUV ще бъде изграден на платформата CMP на PSA, използвана за модели като Peugeot 208. Според Импарато, в гамата на марката има място и за компактен хечбек – наследник на Giulietta, който ще бъде с изцяло електрически задвижване, но решението за неговото пускане на пазара все още не е взето.


0 от 500
  • #20
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До 18 ( преди 2 години )
    Само човек който не е карал задно в завой може да говори такива смeшkи. Или ако си е купил книжката и няма идея какво се случва с автомобила
  • #19
    7 rate up comment 6 rate down comment
    До 18 ( преди 2 години )
    Предимството на задното е че можеш да дрифтиш със задницата и можеш да побереш по-голям мотор в коша, освен това може теглото върху предна и задна ос да е 50 на 50. А това е важно за спортни и луксозни коли.
  • #18
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Задното предаване почти няма предимства за какво им е
  • #17
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Нищо ( преди 2 години )
    няма да направят. Тотално я съсипаха тази велика марка жабарите. През 80-те и 90-те години когато още имаха потенциал да са конглокенти на немците те си губеха клиентите. Почти всичките им коли бяха малки, немощни, с предно и с доста лошо качество особено в салона и окачването. А представянето в краш тестове си беше направо плачевно. Чак при 159-ката имаше подобрения. Алфа трябва да правят спортни коли с хубав дизайн и високо качество за да могат да пробият в луксозния пазар.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Тунжай от Тутракан ( преди 2 години )
    Бялата Алфа на предната страница заглавната снимка, каква модификация е? Много красива.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Вервай си ( преди 2 години )
    И що да купя четеицилиндров немски б ок лук вместо 4-ри цилиндров ДС.
  • #14
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Радко ( преди 2 години )
    Айде първо да ги направят са изкарват повече от 60000 хиляди и тогава да ги продават.
  • #13
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    12, объркАл си се, а и най-вероятно объркан си се родил. На немското трио продажбите растат като лавина от 20 години и то именно благодарение на по-евтините, 4-цилиндрови модификации. Големи двигатели в Европа вече карат само източноевропейците, живеещи в западна Европа.
  • #12
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Немските Премиуми бяха до тук.Те разчитаха само на едно нещо мощни двигатели.Само че с новите екоизисквания край на големите двигатели а с товя ще умрът и бмв мерцедес и аЛуди че кой ще купи 4-ри цилиндрова ес класа с вървеж на Дачия.Коя изрусена па чафра ще впечатлиш с това как ша са прайш на мъжж
  • #11
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Счупена алфа на цената на счупено бмв не е оферта.