IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор си призна, че карал по-бързо от това, в което е обвинен

Новозеландецът си навлече още неприятности, тъй като участвал в незаконна гонка

Казват, че честността се отплащала, но явно невинаги е така. В това се убеди и новозеландецът Тимъти Холдън, който ще трябва да извърши 150 часа обществено-полезен труд и остава без шофьорска книжка за 18 месеца, съобщава NZ Herald.


път


Историята започва през юли миналата година, когато мъжът е спрян от полицаи за превишаване на скоростта в близост до град Хейстингс. Радарът на полицаите отчита 176 км/ч, но мъжът твърди, че всъщност е карало по-бързо – със 195 км/ч. Нещо повече – той разказва на служителите на реда, че не е искал да тества максималната скорост на колата си, а да „унищожи автомобил, който се е движил до него“. С други думи, участвал е в незаконно улично състезание.

През ноември миналата година Холдън обжалва наложената му присъда като „прекалена“. В жалбата си до Върховния съд на Нова Зеландия той посочва, че 12-месечна забрана за шофиране би било по-справедлива. Съдът е на различно мнение, тъй като преди това мъжът има още 6 наказания за превишена скорост. Между 2002 и 200 г. Холдън е натрупал над 20 регистрирани нарушения на пътя, като дори веднъж попада в затвора заради инцидент, при който има пострадал.

Адвокат Лиза Грант се опитва да защити клиента си, като посочва, че състезанието е било на права отсечка на селски път, където не е имало други превозни средства. Полицаят Джеймс Бриджмън, който е спрял нарушителя, обаче посочва, че гонката се е състояла през нощта, при това на място без улично осветление.

В крайна сметка жалбата на Холдън е отхвърлена, а съдията – Крис Гендъл, посочва в мотивите си, че виновникът вероятно скоро отново ще извърши подобно нарушение, което го превръща в потенциална заплаха за обществото

0 от 500