IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS3 се запали при скорост 240 км/ч

На тунингования модел с мощност 1100 коня отказаха и спирачките

Уличните гонки са опасни не само заради скоростта си, но и поради често неправилно подготвените автомобили, собствениците на които искат да измъкнат максималната мощност от тях. В същото време понякога се случва самите "състезатели" да се държат напълно неадекватно.


Audi RS3 - инцидент


Какво бихте направили, ако вашето Audi с мощност 1100 конски сили се запали с 240 км/ч? Вероятно ще се опитате да спрете възможно най-бързо, нали? А сега си представете, че просто не можете да го направите!


Audi RS3 - инцидент


Един клип в Youtube канала 1320 Video започва с представянето на тунинговано Audi RS3 с мощност 1100 к.с. Автомобилът е оборудван с парашут отзад и азотен оксид. В началото на видеото се вижда как RS3 побеждава McLaren 720S и Nissan GTR с мощност 1250 к.с. Проблемите започват малко след четвъртата минута, когато германският модел надвива още веднъж 720S в импровизирания драг.


Audi RS3 - инцидент


Нещата доста бързо се обръщат, тъй като при скорост от 240 км/ч нещо под капака на RS3 се възпламенява. Двигателят спира почти веднага, но автомобилът продължава да се движи. Оказва се, че пламъците вече са повредили спирачните линии и RS3 е загубил спирачките си. Чудно защо не е използван парашутът?

Накратко, двете момчета се оказват в кола, обхваната от пламъцои, като в същото време продължават да се движат доста бързо по наклон и се чудят какво да правят. Дори се опитват да намалят скоростта с крака през отворените врати, но успяват да спрат автомобила чак след няколко минути по леко нанагорнище.



Изглежда, че са успели да спрат точно навреме - по-малко от 30 секунди по-късно огънят обхваща цялата предница и бързо унищожава почти целия автомобил. Тъжно е, че колата вече не може да бъде спасена, но водачът и спътникът му остават невредими. По-късно става ясно, че пожарът е причинен от прекъсване на спирачната линия, от което върху загретите спирачки попада течност и причинява възпламеняването.

0 от 500