IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-зрелищното автомобилно състезание в света?

Големите и мощни пикапи буквално летят във въздуха (ВИДЕО)

Състезателните серии Stadium Super Trucks са създадени през 2013 г. от Роби Гордън, човек, който постигна големи успехи зад волана на различни спортни автомобили. Той караше Indicar и NASCAR, но е известен главно с участието си в състезания по офроуд. Целта на сериите беше създаването на кратки и напрегнати гонки с висока интензивност.


Състезание с пикапи


Докато във Формула 1 и Indycar контактите между автомобилите са крайно нежелателни, в Stadium Super Trucks е точно обратното. Тези гонки съчетават най-добрите моменти от офроуд и пистовите състезания, така че гледането им е изключително вълнуващо. Участниците не обръщат внимание не само на контакта със съперниците, но и на излитането извън трасето. Благодарение на офроуд характера на тези превозни средства, това позволява на пилотите да проявят креативност в избора на перфектната траектория. Всичко това много добре се вижда от видеото, заснето от задната камера на един от пикапите.



И ако обикновените състезателни болиди имат много твърдо окачване, което елиминира накланянията на каросерията в завоите, при пикапите от Stadium Super Trucks нещата са различни. Мекото им окачване с дълги ходове прави завиването много ефективно, като пикапът повдига вътрешното предно колело във въздуха. Друга блестяща идея са трамплините. Именно върху тях се води основната борба, която може да доведе до смяна на лидера или дори до отпадането му от състезанието.

0 от 500