IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кога Mercedes ще покаже кросоувърите EQS и EQE?

Тези два електромобила ще поставят нови стандарти за марката

Миналото лято, когато обяви предстоящия пълен преход към производството на електрически превозни средства, Mercedes-Benz потвърди намерението си да представи два кросоувъра с батерии - EQS SUV и EQE SUV, които са на базата на едноименните леки коли. Тогава германците казаха, че това ще се случи през 2022 година. Сега изданието Autocar разкри някои подробности.


Mercedes-Benz EQE


Позовавайки се на собствени неназовани източници, британското издание уверява, че и двата нови артикула ще дебютират в Китай. Флагманският SUV с опция за трети ред седалки трябва да бъде показан през април на автомобилното изложение в Пекин.

Той ще е с дължина 5 160 мм (56 мм по-къс от лифтбека EQS) и ще струва $122 200. От своя страна премиерата на EQE SUV ще се състои през ноември на изложение в Гуанджоу. Дължината на петместния кросоувър ще бъде 4 850 мм (140 мм по-малко от тази на седана), а началната цена ще е 101 800 долара.

Както и в случая с леките автомобили, технически бази на тези два модела са много близки и всъщност се разработват паралелно. Силовите трактове и батериите вероятно ще бъдат пренесени непроменени в новите каросерии. Планират се и особено мощни версии от AMG.


Mercedes-Benz EQS


Очаква се кросоувърите да имат водещи в класа коефициенти на въздушно съпротивление, а информаторите са особено ентусиазирани от интериора, който, според думите им, „поставя нови стандарти за Mercedes-Benz“. Очевидно това не означава дизайн, а изцяло ново вътрешно пространство.

Производството на Mercedes-Benz EQS SUV и EQE SUV ще бъде установено в САЩ в същия завод, в който се правят кросоувърите с ДВГ GLS и GLE. През 2023 г. ще бъде пуснат и много луксозен SUV Mercedes-Maybach EQS, който ще бъде обозначен с индекс 600.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Вървят ( преди 2 години )
    Тази година се очаква и значимо увеличение на пробега на Ауди Е-трон както и началото на малко по-малкия Q6 Е-трон на нова платформа. Фейслифта на Тесла Х пък изобщо не може да стигне до Европа заради поръчки за много месеци напред в Америка