IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart показа новия си кросоувър

Електромобилът ще носи името #1

Компанията Smart, която бе реорганизирана и вече е джоинт-венчър с равни дялове между Mercedes-Benz и китайската Geely обяви името на първия си нов продукт. Това ще е кросоувърът Smart #1, който бе показан като концепция под името Smart #1 Concept по време на автомобилното изложение в Мюнхен миналата есен.


Smart #1


Компанията явно е решила да подхожда по опростен начин с названията на автомобилите си и ще го прави така, както Geely номерира моделите на марката Polestar, но за да има разлика, при компактните електрически возила е добавен и символът за хаштаг. А заедно с обявяването на името на серийния модел, бяха показани и първи негови изображения, макар и под силен камуфлаж.

Въпреки маскировката, вече може да добием ясна представа за външния вид на новия електрически кросоувър. Видно е, че серийният вариант заема някои детайли от едноименния прототип, но има и някои сериозни разлики. Така например, решетката вече е изравнена с купето, а не е вдлъбната, както беше при прототипа. Появили са се и малки въздухозаборници в долната част на предницата пред колелата, а задницата не е с толкова резки форми като на концептуалния модел.


Smart #1


Smart #1 Concept беше с дължина от 4,29 метра, която серийният модел явно ще запази или поне приблизително, видно от снимките. Това го прави сравним, например с Mini Countryman, който е дълъг 4,31 метра. Представените изображения на серийни модел, обаче, не ни дават яснота за интериора, но съдейки по концепта, и тук може да очакваме минималистично изпълнение, както и мултимедията с 12,8-инчов екран.

Все още няма детайли и за електрическата задвижваща система на ноия кросоувър. Знае се, че той ще е базиран на платформата Geely Sustainable Experience Architecture за електромобили, която е базирана на 800-волтова архитектура и може да поддържа до три електромотора при даден автомобил.


Smart #1


Както споменахме, #1 също така представя новата схема за имената на настоящите и бъдещите модели на Smart. Компанията обяснява избора си за този тип имена с "това, колко често използваме символа за хаштаг за най-горещите теми и съдържания в социалните мрежи" и, че # "е предизвикателен и напомнящ за тенденциите в дигиталната ера".

Новият електрически кросоувър ще бъде представен официално още тази година, а плановете на Smart са да добави и по-голям подобен модел в гамата си на по-късен етап. Към момента, продажбите на машините ще бъдат фокусирани основно към Европа и Китай, амбиции за излизане на пазара в Северна Америка все още не са обявени.

Повече снимки на Smart #1 вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Рано запразнил, бла-блаБой!!
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    IM-дртиВайтБoй! ( преди 2 години )
    На бас, че още не си могъл да зърнеш на живо ВОДЕЩИЯТ по здравина, крассота и вътрешен ЛЮКС и със супер-дизайн първенець сред премиум-брандовете GENESIS, за да ги плещиш тези твои нелепости. Въпросният "твой" Мерц струва 3ххх повече,ФАКт, а е неколкократно по-чуплив и нефелен откъм здравина и качество - виж сервизите в DE.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гаранция, че не си виждал на живо EQS Мерцедес например, за това ги плещиш такива!
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    IM-дртиВайтБoй! ( преди 2 години )
    Много красиво и с яко привлекателен външен аут-фит мъниче, което по нищо не прилича и е на светлинни години напред в естетическо отн-ие в сравнение с обичайните грозници сервирани ни от водещите Гермен.премиуми - МБенца, БеНЕвето, АУДИто, ФауВето и пр. недомислици на дизайнерите им... Изключение - классическото Порше, и това го твърдя като човек, който не е поддръжник на водещите високоскоростните машини /без да броим ШведиШ-Яйцето!/