IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Швейцария въведоха необичайни червени номера

Новите регистрационни табели решават проблем на любителите на велосипеди

Властите в Швейцария пуснаха нов тип регистрационни табели, на които буквите и цифрите са изписани на червен фон. Табелите са проектирани специално, за да улеснят живота на велосипедистите.


регистрационен номер


Известно е, че швейцарците наистина обичат да карат велосипеди и на много местни автомобили можете да видите специални стойки за транспортирането им. Те са монтирани отзад - на теглича и покриват стандартната регистрационна табела. Доскоро собствениците на автомобили трябваше да местят номера, което създаваше неудобство – табелата се сваля и се поставя върху багажника за велосипеди, след което се връща обратно.

Сега проблемът е решен и собствениците нямат нужда от отверка всеки път. Новите червени регистрационни табели са проектирани специално за монтиране на багажници за велосипеди. Швейцарското правителство вече предупреди други европейски държави, включително Франция, Германия, Австрия, Италия, Естония, Холандия, Норвегия, Полша, Испания и Обединеното кралство, за въвеждането на новите номера и с тях ще може спокойно да се пътува извън страната.


регистрационен номер


Поръчки за изработка на червени номера ще започнат да се приемат от 1 март 2022 г., а първите клиенти ще получат своите табели към края на месеца, за да посрещнат следващия велосезон с пълно въоръжение.

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Явно идеята е да се избягват измами с номера. Когато е червен, ще се знае, че е копие.
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Що за простотия. В Германия и в други държави си поръчваш още един 3-ти номер и с го слагаш на багажника за велосипеди без да махаш номера на колата. Просто и елементарно, но явно не и за простите швайцове, които откриват топлата вода при условие, че други са я открили отдавна.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имах предвид рамката. Също производител и модел.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това и в България го има. Табелите са с червени цифри и букви. Обаче, тук серийният номер на рамата се вписва в талона. Толкова си могат от КАТ.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ОТкрили са топлата вода. В Германия го има това, прсото си вадиш още една табела...