IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показва изцяло новия CX-60 след месец

Хибридният кросоувър е на нова платформа със задно предаване

Миналата есен от Mazda представиха инициативата "Large Product Group", която обещава общо 4 нови кросоувъра, групирани два по два за пазарите в Северна Америка и Европа. Новият Mazda CX-60 ще бъде лансиран официално точно след месец, като освен на Стария континент ще се предлага в родната Япония и на още няколко пазара.


Mazda CX-60


За американският пазар по-късно ще бъде представен моделът СХ-70, който ще използва същата нова архитектура на японския производител, базирана на базово задно задвижване, но ще бъде малко по-голям и обемен на размери от европейската версия и може би ще предлага по-различна задвижваща гама.

И като споменахме задвижване, новият Mazda CX-60 ще бъде лансиран като плъг-ин хибрид, комбиниращ 2,5-литров бензинов двигател с електромотор. От компанията обещават системната мощност на кросоувъра да надхвърля 300 конски сили, въпреки че машината ще отговаря на още по-строгите регулация на Евросъюза за вредни емисии.

СХ-60 ще бъде първият PHEV модел на Mazda в Европа, като ще бъде последван от по-големия CX-80 с три реда седалки, който пък на свой ред ще се появи в Америка като CX-90 и отново ще е по-обемен. И двата кросоувъра би трябвало да започнат да се продават в Европа в рамките на до 2 години.

Новите машини са предвидени освен плъг-ин задвижване, да могат да се задвижват и от ново семейство редови 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, използващи мека хибридна технология. Не е ясно, обаче, дали конвенционалните версии ще достигнат до Стария континент или ще са предидени за други пазари, с не толкова стриктни екологични регулации.

0 от 500