IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Ioniq 6 получава два електромотора с 308 к.с.

Електромобилът с размерите на Sonata ще има пробег от 550 км

Вторият електромобил от новата гама Ioniq на корейския производител Hyundai с индекс 6 ще повтаря концепцията Prophecy, като по размери ще бъде съвместим със Sonata. Това разкрива изданието The Korean Car Blog, което съобщава и други подробности за модела.


Hyundai Prophecy


Според информациите, електромобилът ще има пробег с едно зареждане от 515-550 км в зависимост от метода на изчисления. Задвижването на Ioniq 6 е поверено на два електромотора със съвкупна мощност от 308 к.с. За тези показатели сериозна роля ще играе и батерията с капацитет 77,4 кВт/ч.

Известни са и размерите на автомобила. Дължина му е 4855 мм, широчината - 1880 мм, а височината - 1495 мм при междуосие от 2950 мм. Така серийният Ioniq 6 ще бъде с два сантиметра по-дълъг от прототипа на Prophecy, като ще се отличава от него и по някои детайли от екстериора.

Производствената версия ще получи различни брони, стандартни външни огледала вместо камери, по-големи калници и увеличени надвеси. Освен това Ioniq 6, за разлика от Prophecy, ще има B-колони, а задните врати се отварят по посока на движението, а не срещу, както при прототипа.

Серийният Ioniq 6 ще дебютира още през второто тримесечие на 2022 г., а продажбите в Южна Корея ще започнат през 2023 г. Премиерата на третия модел от семейството - с индекс 7, е предвидена за 2024 г., като това ще бъде голям електрически кросоувър. Всички те ще бъдат базирани на архитектурата E-GMP, която ще залегне и в основата на електрическите автомобили Kia и Genesis.

Снимка: Hyundai

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    300 коня вече не са каквото бяха, с 2-3 тона няма к как - искат си 250-300 добитъка под капака
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    да може като тръгна из проходите на страната към хладни кръчми, винарни, манастири и къщи за гости и ми чадиш отпред и мъчиш тея скорости по баира, леко само да пипна пeдaла и да прелетя покрай тебе. Кефа е безмерен. Изпреварваш с мисъл. После по нанадолнището токът се връща обратно и ГАЗ! 4х4 и 300 коня е МИНИМУМА за 21 век.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    онЗи ( преди 2 години )
    за какво са 300 к.с. в кола в града ?