IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck ще се превръща в катамаран

Американци създадоха специална функция за все още неизлезлия пикап

Има голям шанс електрическите превозни средства да променят начина ни на придвижване в бъдеще. Доколко и кога все още е неясно, но много циркулиращи идеи имат смели визии за това какво може да предложи бъдещето. Jeep, например, смята, че потопяем електрически Wrangler не е невъзможен, а нова концепция за катамаран мисли извън стандартите, когато става въпрос за смесване на електрически автомобили и вода.


Tesla Cybertruck Cybercat Catamaran


Новата концепция, която идва като две отделни предложения, се нарича Cybercat и Cybercat Foiler. И двете конверсии ще могат да превърнат все още нереализирания сериен електрически пикап Tesla Cybertruck в способен катамаран,  като едната разполага с с т. нар. подводни криле за подобрена ефективност във водата.

Смелата идея е дело на компанията TSWLM Electric Vehicles Inc. от САЩ, като създателите й твърдят, че комплектът за конвертиране е създаден така, че един-единствен човек да може да превърне електромобила в катамаран. А всички необходими части могат да се разглобят и без проблем да се превозват в товарния отсек на пикапа.


Tesla Cybertruck Cybercat Catamaran


От TSWLM заявяват, че Cybercat ще може да се движи във водата с максимална скорост от 22 възела или около 41 км/ч. Пробегът във вода ще е до 100 морски мили (185 км) със скорост от 5 възела. Cybercat Foiler от своя страна ще "вдига" до 35 възела (65 км/ч), като ще има подобен пробег като другия модел. За задвижването ще се грижат до 5 извънбордови двигателя.

Концепцията изглежда фантастична, но компанията твърди, че има подаден патент за преобразуването и вече приема резервации за продукта си. Не се изисква депозит, защото от TSWLM Electric Vehicles знаят, че успехът на Cybercat зависи от това кога ще пристигне Cybertruck. Всяка компания, която произвежда афтърмаркет продукти за пикапа ще трябва да се запознае с набор от спецификации, преди да започне да произвежда нещо, а Tesla не е лесна за прогнозиране.


Повече изображения на Cybercat и Cybercat Foiler вижте в галерията:


Откакто Tesla обяви работата си по Cybertruck през 2019 година видяхме доста разнообразни продукти, които да допълнят и разширят функциите на електрическия пикап. Много от тях са застинали на фаза разработка, тъй като все още се очаква машината да стане серийна и, както споделихме, по-горе, да има пълна яснота по техническите детайли.

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Специалиста ( преди 2 години )
    Глупостите са на търкалета и колелета.....Нищо не става, това е дъвка за медиите!
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не разбрах какво ще и стане на неръждаемата ламарина от морската вода?
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    изобщо няма смисъл да се коментират амфибиите, мъск просто е аутист и някои негови фенови са си култисти
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Недоразумение си е ( преди 2 години )
    Но да кажем че може да се ползва в сладка вода. В голямо езеро, или голяма река като Дунав. Но тука идва другия проблем - как ще се придвижва колата докато стигне до водата? Пускането на вода също ще проблемно. Може да закъса в тинята ако няма бетонна рампа. На пътя с тези лодки отстрани ще се води извън габаритен товар и ще заема целия път. Ако ги вози отделно на ремарке то тогава какъв е смисъла? По добре да теглиш истинска моторна лодка.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    хахахах до 3 ( преди 2 години )
    Лелееееееее, изтрий си коментара ако можеш. Нямаш право да си толкова глупав!
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    3 ( преди 2 години )
    Брат коментара ти е най-простия възможен!
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ей, що ми копирате лафовете бе?
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    да бе ( преди 2 години )
    да бе третия, край морето мета корозира по-бързо само от морския въздух, ама пикапа, че се клати над вълните без да да го плискат и нищо нема да му има! Той Мъск е говорил с Посейдон, мерни ли се тесла на катамаран, водата да я заобикаля!! Кой ви е дал дипломи на такива като тебе беее!!!!
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Do 3 ( преди 2 години )
    Бая неща не си разбрал! Ама май и море не си виждал! Само ако може да ми обясниш, как нещо което се "вози" на 50 санта от вълните остава сухо! Много ще се радвам да ми го обясниш ако може!
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Муахахаха ( преди 2 години )
    Това е същата марка при която отпада гарнация на колата след проливен дъжд и обвиняват собственика, че я бил наводнил и му искат 20 000 долара за ремонт? Нали за същата марка говорим!Много ще ви се кефят да си клатите колите по солените вълни!Хубавото на непроизведен камион е, че не само катамаран, перки от хеликоптер можеш да му пришиеш! Важното е всеки ден някаква глупост да се пише, да се кефят зомбитата....