IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се ражда миризмата на нов автомобил

В Nissan има служител, който отговаря за това (ВИДЕО)

На какво мирише в един нов автомобил? Това е един коктейл от летливи съединения, отделяни от пластмасите и боята, тапицерия на седалките и химически химикали.


Nissan миризма


Всеки автомобилен производител е особено чувствителен на тази тема, като в някои компании има хора, които отговарят за създаването на специална корпоративна миризма. В Nissan, например, с това се занимава Рюносуке Ино, който заема длъжността „отговорник за глобалния стандарт за миризма на нови автомобили”.

Японският специалист е определян като „най-големия майстор на миризмите“ и технически експерт по качеството на въздуха в помещенията. Позицията му е известна на малко хора, но пък работата му е много важна за формирането на положителен имидж на марката. В крайна сметка, радостта от закупуването на нова кола не трябва да бъде засенчена от неприятна миризма в купето.


Nissan миризма


За да покаже особеностите на тази работа, Nissan пусна видео, в което показва как се ражда миризмата на нов автомобил. На първо място, преди да започне работа за деня, Ино трябва да избягва да яде силно миришещи храни - като чесън, например.

Майсторът по миризмите сяда на шофьорската седалка и буквално подушва всичко наоколо – от сенника до багажника. Той трябва да провери всеки елемент, тъй като използваните за довършителни дейности материали понякога се различават тези в различните части на кабината.



В Nissan определено си поставят високи стандарти, когато става дума за миризма на нови автомобили, и затова работата на Рюносуке е много важна. Ако открие неприятна миризма, той трябва да определи нейния източник и да провери доставчика. Понякога дори се стига до подмяна на материала и дори на някой детайл.

Снимки и видео: Nissan

0 от 500