IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един популярен седан отива в историята

Chevrolet спря да приема поръчки за средноразмерния Malibu

Пазарът на сeданите със средни размери е в упадък от няколко години. Стигна се дотам, че някои производители напълно напуснаха този сегмент. Тенденцията засегна дори популярни модели като Honda Accord и Toyota Camry, които също се оказаха сред жертвите.


Chevrolet Malibu


На свой ред Ford прекрати производството на Fusion в САЩ, като подобно бъдеще очаква и европейското Mondeo. В същото време обаче Chevrolet Malibu продължава да съществува, но не е ясно докога. Според изданието Cars Direct, американският производител вече е спрял да приема поръчки за средноразмерния си седан, като официалното обяснение е, че компанията е получила достатъчно поръчки за 2022 година.

От Chevrolet обаче не пожелаха да коментират бъдещето на модела, което е доста неясно. Само преди дни компанията спря производството на хечбека Spark и така Malibua остана единственият неелектрически семеен автомобил на марката за САЩ и Канада. Разбира се, ако не се броят Corvette и Camaro, но вторият продължава да губи клиенти и вече се носят слухове, че също ще бъде спрян съвсем скоро.


Chevrolet Malibu


През миналата година от Malibu са продадени само 39 376 бройки. За справка, Toyota е реализирала 313 790 единици от Camry за същия период, докато резултатът на Honda Accord за 2021 г. е 202 676 бройки. Други модели от този клас, които надминават седана на Chevrolet, са Nissan Altima (103 777 единици), Hyundai Sonata (93 142 единици) и Kia K5 (92 326 единици).

0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Toyota Camry - това е страхотен автомобил. Големите седани, като едни луксозни лимузини са ми любимите коли. За съжаления , нямам пари да си купя такива (този клас) коли, още повече пък да са нови.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    КрисчънСлатре ( преди 2 години )
    Ще падна от смях. Логото си е супер. Колкото до т. нар. "***" те така или иначе са на крачкомер и си ходят пеш от векове за да решават съдбата на която и да е автомобилна марка. Да си гледат магарета в двора и да си ползват за транспорт.
  • #1
    2 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Проблемите на Шевролет са в логото. Никое мюсли няма да си купи кола с кръст на решетката. Даже християните ги избягват защото срещат същият проблем когато решат да си продадат колата втора употреба.