IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребявани коли вече са с 30% по-скъпи от новите

Ето 15 модела на 1-2 години, които ще ви струват повече от току-що произведените

Вероятно на мнозина им е писнало да слушат колко са поскъпнали автомобилите. Пазарът обаче продължава да върви нагоре, като положението става все по-абсурдно, а продължаващият недостиг на микрочипове гарантира, че нещата няма да се променят още известно време. Скокът на цените се отрази и на употребяваните автомобили, като се стигна до ситуация, за която вече е ставало дума – хората са готови плащат за коли на старо повече, отколкото за нов.

Разликите в цените понякога са фрапиращи, показва изследване на автомобилният сайт iSeeCars, който е анализирал 1,5 милиона продажбите в САЩ на на нови и употребявани автомобили през януари. Оказва се, че употребяваните коли се продават средно 1,3% по-скъпо от нови, като в случая става въпрос за автомобили на възраст 1-2 години. При някои модели обаче разликата надхвърля 30%.


15 модела, които струват по-скъпо на старо (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това не е от инфлацията, а от липсана на доставки на нови коли. Ако ти трябва Тойота Сиена, но цената на новата кола е само в рекламите, без дилърите да имат инвентар, няма ка да купиш нова кола.
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Leo ( преди 2 години )
    Нормално , инфлацията в цял свят е огромна..
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    aznesam ( преди 2 години )
    Хахаха хихи като има бълъци да купуват така ще е
  • #1
    7 rate up comment 15 rate down comment
    IM-дртиВайтБoй! ( преди 2 години )
    ... Горката ламаринена кутийка на МБенца какво ли не прави, за да сПИЧели колкото си може повече /с-но водещия принцип на Винни-д'-ПУХ!/, та с 2 думички да го обобщиме този АКТуален случай: Като чисто нов - излязъл директно от маниФАКтурката = 300 бона но като стара поизчукана поожулена и тук-таме пипната барачка - достижима само със чисто приготвени 400 хилки, ДА! Тия от ГЕРМАН.премиум не знаят що е това спирачка!!!