IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Chevy Corvette Z06 беше продаден по-скъпо от Bugatti Chiron

Получените 3,6 млн долара ще отидат за подпомагане на семейства на военни

Първият екземпляр от поколение C8 на Chevrolet Corvette беше продадено на търг, организиран от аукционната къща Barrett-Jackson за сумата от 3,6 млн долара. Така съвсем малко не достигна на автомобила да се превърне в най-скъпия Corvette, продаден на търг. Такъв все още остава Chevy Corvette L88 Coupe от 1967 г., за който през 2014 г. бяха платени 3,85 млн долара.


Chevrolet Corvette Z06


Победител в наддаването за Corvette Z06 с VIN001 е Рик Хендрик - основател и главен изпълнителен директор на Hendrick Companies. През 2020 г. той спечели и търга за първия Corvette Stingray със средно разположение двигател, а платената от него сума е по-висока от цената на чисто ново Bugatti Chiron, което струва 3,2 млн долара.

Приходите от продажбата на първия C8 отиват за Operation Homefront - национална организация с нестопанска цел, която е създадена, за да подпомага семействата на американски военни. Неин президент е оттеглилият се от служба бригаден генерал Джон Прей-младши.

Chevrolet Corvette Z06 с VIN 001 e оборудван с допълнителен пакет, посветен на 70-годишнината на легендарния модел. Суперколата получава специални двуцветни седалки от керамична кожа, съчетани с велурени вложки, велурен волан и специален комплект за багаж.


Chevrolet Corvette Z06


Останалите бройки от Corvette 70th Anniversary са различни от VIN001 и се предлагат с уникален комплект джанти с червени рамки с централни капачки, както и червени спирачни апарати, предпазители на задната броня и капак на багажника. Колата ще е достъпна в два цвята - Carbon Flash Metallic или изцяло новия White Pearl Metallic Tri-Coat.

Задвижването на автомобила става с 5,5-литров атмосферен V8 двигател LT6 с двоен разпределителен вал над главата и плосък колянов вал, при който „червената зона“ започва от 8600 об/мин. Мощността на мотора е 670 к.с. и 623 Нм.

Снимки: Chevrolet

0 от 500