IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ремарке се превръща в палатка за 30 секунди

Нидерландска компания разрешава бързо и лесно проблема с нощувката (ВИДЕО)

Отивайки на екскурзия, малцина от феновете на пътешествия ще откажат да имат удобно място за спане, което да си возят с тях. За да не се притесняват пътуващите с автомобили с поставянето на палатка и намирането на подслон, холандската компания Easy Caravanning разработи стилно ремарке с изскачащ покрив, което се превръща в просторна всекидневна само за половин минута.


Easy Caravanning


В продължение на много години холандската компания Easy Caravanning разработва и произвежда ремаркета, които лесно могат да се превърнат в удобна спалня на всяко място, където можете да паркирате колата си. Сега, те направиха корекции на изобретения по-рано модел на изскачащ покрив, като опростиха процеса на разгъване и преразпределиха пространството, така че пътниците да могат не само да се наспят добре, но и да готвят, да вечерят и дори да работят в уютна среда.

Тъй като ремаркето, взето за основа е с параметри: дължина на каросерията - 3.5 м, широчина - 1.85 м, затворена височина - 1.22 м, лесно е да се разбере, че това предполага ниско аеродинамично съпротивление, което не пречи на скоростта, на управлението и на 360-градусовия изглед. В същото време теглото на ремаркето не надвишава разрешените норми за теглене, като не изисква допълнителни разрешителни за тегленето му.


Easy Caravanning


Въпреки повече от скромните си размери, новият модел ремарке, наречен The TakeOff (излитане), когато е разгънат, се превръща в доста удобно жилищно пространство, което позволява свободно движение по цялата му широчина (височината на тавана е 2.52 м). В същото време няма да се налага да полагате много усилия, за да монтирате покрива в горно положение; специални газовите амортисьори и пружинен механизъм ще ви помогнат за това.

Със силно оптимизирано оформление The TakeOff осигурява още по-голяма гъвкавост на пространството, предлагайки на пътниците функционално използване на интериора през деня (като всекидневна, трапезария, работно пространство), като същевременно позволява лесни и бързи преходи към организиране на зона за спане. Също така си струва да се спомене, че страничните стени са изработени от материал за палатка, като се използва и специална мрежа, която осигурява добра и естествена вентилация през топлия сезон.


Easy Caravanning


Основното "разпределение" на долното ниво (да, има и горно ниво в този модел) е центрирано около трапезарна/работна маса с два удобни стола, които се превръщат в голямо легло с размери 160 х 205 см. Една част от леглото може да бъде оставена в хоризонтално положение, така че единият човек да подремне (въпреки че ще трябва да се свие малко), а другият да работи или да вечеря спокойно на масата.

А през нощта почиващите сгъват масата за хранене и добавят няколко възглавници, за да създадат легло в пълен размер, където влюбена двойка или младо семейство с малко дете могат да спят страхотен нощен сън. В случай, че пътуват само приятели или колеги спалното може да бъде организирано в т.нар. двойно оформление в стила на единични легла, което ще осигури индивидуално място и ще улесни всеки летовник да стане от леглото и да се придвижи до изхода.


Easy Caravanning


Този модел има и два функционални пиедестала, единият от които съдържа сушилка, а вторият може да съхранява провизии, съдове и преносим газов котлон и др. Някои опции за подреждане включват не само вградени мебели, но и кухненски бокс с прибиращ се работен плот и печка с две горелки, която може да се монтира както вътре в ремаркето, така и отвън (в зависимост от модела), мини мивка, хладилник и външен навес.

Струва си да се спомене и, че под стационарната част на леглото и страничните дивани има просторни системи за съхранение, така че не е нужно да мислите къде да скриете спалното бельо и дрехите си. И още нещо важно: Многофункционалното ремарке Take Off се предлага в три версии. Active (основен) - предвижда наличието на два трансформиращи се дивана, сгъваема маса и мобилна газова печка.



Моделът Take Off-Sport разполага и с преносим кухненски модул с индукционен котлон, къмпинг версия на мивката с резервоар за вода, потопяема помпа и маркуч за душ. Версията Xcite се предлага с всичко изброено по-горе плюс външна тента, фризер и специален  нагревател (за студени нощи). Цената на моделите варира от 17 700 до 23 600 долара, като всичко зависи от конфигурацията и избора на материал за тапицерия.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Авто маниак ( преди 2 години )
    Базовия модел с цена над 17 хил.евро ! - Един сносен кепер с баня, тоалетна, печка и климатик е около 20 хил евро ! Я стига глупости, това нещо не струва ховече от 5 хил евла !!!!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Tengu ( преди 2 години )
    Аз в Паджеро имам палатка за 100 лв. Е върши същата работа.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За един риболов е идеална.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Хейтър ( преди 2 години )
    По скоро проблема е че имаш палатка а на всички къмпинги ще те таксуват като за каравана хаахх
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Става, но е само за топлите месеци. Зимата тази каравана не става за ползване, защото вътре ще умреш от студ. Така, че само за летни туристи е това решение, което, като идея не е лошо, но е ограничено ползването му през годината.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е решен един от основните недостатъци на палатката вратата. Тя пак е с цип. Спрямо стандартна каравана пък единствените предимства са по-малката височина и тегло. Не виждам кой ще се излъже.