IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Тайван измислиха страшно наказание за пияните шофьори

Хванатите в нарушението водачи ще работят в погребално бюро

Властите в тайванския град Гаосюн измислиха хитър начин да накарат пияните шофьори да се замислят за поведението си. Всеки един, който е хванат да кара след употребя на алкохол, ще трябва да работи в погребално бюро, да да усети какво е да си близо до смъртта, съобщава местното издание Odditycentral.com.


пияни шофьори морга


В последните дни на 2021 г. жителите на Гаосюн са били шокирани от поредната автомобилна катастрофа, при която загина един човек, а други трима са били ранени. Виновен за инцидента е пиян шофьор, което е накарало властите в града да вземат специални мерки.

По нареждане на кмета, оттук-нататък към наказанието на хванатите да карат след употреба на алкохол водачи ще се добавя и отработването на определен брой часове в местните погребални бюра. Първата партида от виновници – 11 на брой, вече е на работа, като чисти моргата, хладилната инсталация и крематориума.

Градските власти очакват, че подобни действия ще накарат шофьорите да уважават живота на останалите и съответно да спрат да карат пияни. Още след първите 4 часа на новото работно място виновниците са изразили дълбоко разкаяние и се заклели никога повече да не повтарят това прегрешение.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До ( преди 2 години )
    Първия коментар. Замисляш ли се, че при тази тяхна санкция означава, че намат наказание затвор за катастрофа с причинена смърт.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 2 години )
    Смъртни случаи с употреба на алкохол и наркотици -задълго в ЗАТВОРА !!!!!
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Винаги съм си мислел, че ще е добре нашите джигити (особено по-младите, на които всичко им е "до колене") да бъдат заставяни да гледат записи от видеорегистратори (от по-страшничките), но кметът на Гаосюн явно още по-добре е определил какво ще въздейства на забравящите, че движат 1,5-2 т оръжие... Евала!