IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пиян норвежец заспа в движеща се Tesla Model S

Електромобилът пътува на автопилот по скоростно шосе (ВИДЕО)

Пиян шофьор заспа зад волана на Tesla Model S, докато електромобилът се движеше по скоростно шосе в Норвегия. Луксозният седан е бил с активиран режим на автопилот, като очевидци заснеха на видео опасния инцидент и го публикуваха в интернет.


Автопилот Tesla


Както съобщава изданието Electrek, други участници в движението забелязали заспалия водач и се опитали да го събудят със звукови сигнали. В крайна сметка, електрическият седан спрял сам в тунел на пътя, а на мястото на инцидента пристигнали служители на реда. Те установили, че 24-годишният водач се намира в състояние на алкохолно опиянение.

Самият нарушител заявил пред полицаите, че не е седял зад волана на електромобила. Много видеозаписи, направени от свидетели, обаче напълно опровергават неговите твърдения.



Постъпката на норвежеца предизвика и много коментари под видеото. Един от тях е особено показателен: „Този младеж е достатъчно глупава, за да седне пиян зад волана, но в същото време е достатъчно умен, за да си купи Tesla с автопилот“.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Иван ( преди 2 години )
    Илон Мъск го направи специално за реклама на теслата, вижте цените на акциите :))
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Панчо ( преди 2 години )
    Защо не намалихте и спрете пред него автопилотя ще ви засече и ще спре автомобила
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То само пиян може да изтрае отвратителния некачествен интериор на недосглобената борсова измама. Добре поне, че е оживял след автопилота, че можеше да взема на тслата дръжката. Пияният и Господ го пази.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Засега автопилотът е спасил повече шимпанзета, отколкото е убил (пак поради това, че са шимпанзета). Макар че не е ясно дали е добре да живеят...