IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors заплаши дилърите си със санкции

Причината са огромни надценки, които търговците поставят на новите коли

Ръководството на американския гигант General Motors заплаши, че ще лиши дилърите си от доставки, ако те продължават да слагат големи надценки на новите автомобили. Концернът обеща да преразгледа квотите в полза на най-лоялните и най-уважавани от клиентите свои представителства.


Chevrolet Silverado


Писмото, което дилърите на GM са получили от ръководството, е публикувано от уебсайта Silverado Evolution. В него се казва, че с измамите си редица търговци провокират появата на негативни отзиви за автомобилния производител, което се отразява на репутацията на марката. В същото време, поради продължаващия недостиг на автомобилни компоненти, както концернът, така и неговите официални дилъри трябва да положат много усилия, за да отговорят на очакванията на клиентите.

Проведено от ръководството разследване е установило, че голям брой дилърски компании искат от клиентите си допълнителни суми, които надвишават предварително установената цена за моделите на GM. Така клиентите плащат много повече от препоръчаната от концерна цена на дребно на отделните модели.


Chevrolet Silverado


Представител на автомобилния производител от Детройт заяви, че GM си запазва правото да преразпределя вече съществуващите квоти или да прибегне до алтернативни методи за правна защита, които са предвидени в споразуменията с дилъри.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Нанекомудедова ( преди 2 години )
    JP- Продават се по-малко, но с 3 пъти по висока печалба, в същото време във всеки дилър се продават и употребявани автомобили, те пък са с още по голяма печалба....и тетака
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    JP ( преди 2 години )
    Все още не мога да разбера, как при условие, че се продават в пъти по-малко нови коли, поради недостиг, дилърите още не са фалирали.
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Слободан ( преди 2 години )
    Тия не са ли в свободна държава? Всеки да слага каквато иска надценка. Какво пречи да ги продават и за милиони, ако щат? Да си намерят други дилъри на по-ниска цена. Освен ако успеят да докажат картел при дилърите - това вече е друго. А заради Мъск вече е разрешена и "директна продажба" - да ги пускат в амазон и ибей направо.