IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault представи най-евтиния си кросоувър

Цената му обаче е двойно по-скъпа от очакваното

Разказваме ви за новото поколение на модела Kwid, което е най-евтиния кросоувър на Режията, прави се за бразилския пазар, но по-любопитното е, че именно на неговата база, румънците от Dacia правят най-евтиният електромобил в Европа - Spring.


Renault Kwid


Renault представи обновена версия на кросоувъра Kwid и както можете да видите от снимките, обновеното Renault Kwid получава нова радиаторна решетка и различна предна броня, както и основна оптика (фарове) на две нива.

Размерите на автомобила не са се променили: 3680X1579X1498 милиметра, съответно дължина, широчина и височина. Междуосието на евтиното кросоувърче е 2423 мм. Интересното е, че просветът е нараснал с 5 мм и вече е 18.5 сантиметра.

Вътре колата е станала по-модерна, с по-качествени материали, като обемът на багажника също остава същият - 290 литра. Сред новостите в купето е увеличеният до осем инча сензорен екран на мултимедийната система.


Renault Kwid


Чрез него могат да се управляват смартфони, свързани чрез Apple CarPlay и Android Auto. Има и ново арматурно табло с цифров скоростомер. Вече в базовата версия са налични климатик, предни ел. стъкла, ел. външни огледала. Също така, основното оборудване на Renault Kwid включва две въздушни възглавници и ABS.

Renault Kwid разполага с 1.0-литров атмосферен двигател с мощност 71 и 68 к.с. Тъй като кросоувърът се произвежда в Бразилия, двигателят ще може да работи и на етанол - такова гориво е изключително популярно в тази латиноамериканска страна.

Автомобилният производител също така твърди, че колата впечатлява с 10-15% подобрение на горивната ефективност благодарение на въвеждането на системата старт-стоп. Същият двигател се предлага на Logan и Sandero.


Renault Kwid


Що се отнася до цената, тя ще бъде от 11 000 до 12 500 хиляди долара, въпреки че първоначално се предполагаше, че най-евтиният кросоувър на Renault ще струва около 5 500 в американска валута.

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 5 rate down comment
    купуваш го ... ( преди 2 години )
    и първото което казваш е "квиийк"!
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    croth ( преди 2 години )
    Мисля, че тук всички са информирани,че Дачия Спринг се прави в Китай от Рено, а не от румънците. А и доста от другите модели не се правят в Румъния.
  • #5
    22 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Първо: Живея в страна, където Kwid е доста разпространен модел. Второ: Това не е никакъв кросоувър. Трето: Количката не е лоша за цената си, но е много тясна вътре. Като се кача в такова такси, все си държа десния крак далеч от скоростния лост, за да може шофьора все пак да превключва скоростите! И накрая: За толкова пари, толкоз!
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз съм #2: "Уважаеми" г-да модератори/администратори, какво лошо имаше да изпиша на френски частите от отговора ми до #1? - пита човекът, не му е ясно, но не, не разрешавате да му се цитира защо, как, кога и т.н. :-( Вечер, като прекратявате работния си ден, замисляли ли сте се поне веднъж дали реално доставяте някакъв продукт/услуга на аудиторията си или сте абсолютно безполезни, безсмислени и за нищо не служещи мизерни в душата си хорица? Не ми отговаряйте - знам, че даже не разбирате питането
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    IM-A-дртиВайтБoй! ( преди 2 години )
    До н-р 1...По далечни "спомени" терминът обединява в себе т.нар. южно-европейски регион, т.е. итало-френски държави , чийто език произлиза основно от латинския ... нещо такова ми "стои" в главата - или близко до това, предполагам. Иначе, в исторически аспект това е било основна част от самия Древен Рим /столицата на Империята/, а в наши дни пък има провинция в тази именно страна - Реджи Италиана...или пък е област.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    #1, заповядай: " Генерал Шарл де Гол решава да национализира компанията и така названието
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Някой ще обяснили , какво е"режията"!?!!