IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep се превърна в изцяло хибриден бранд

Засега пълната електрификация е само за пазарите в Европа

Концернът Stellantis обяви в специално изявление, че марката Jeep преминава изцяло към електрически превозни средства. Това обаче ще се отнася само за пазарите в Европа, където легендарният американски бранд ще предлага единствено хибридни автомобили.


Renegade и Compass e-Hybrid


Първият от тях - Wrangler 4xe PHEV, вече е на пазар, а сега към него ще се присъединят Renegade и Compass e-Hybrid, за които поръчки се приемат, а продажбите им ще стартира в началото на март. При версиите с предно предаване на тези два модела ще дебютира усъвършенствана хибридна система, в чиято основа е 1,5-литров бензинов турбо-мотор с 4 цилиндъра от семейството Global Small Engine.

Мощността на двигателя е 130 к.с. и 240 Нм, като 7-степенната роботизирана скоростна кутия разполага с 48-волтов електродвигател с мощност 15 киловата (20 к.с.) и 55 Нм, който помага при потегляне и при движение с ниска скорост. Така при паркиране, на светофари и ускорение, както и при движение в задръствания, работи само електродвигателят. Изгубената енергия се попълва чрез система за регенеративно спиране.


Jeep Renegade и Compass e-Hybrid


По-късно на европейския пазар ще се появи и хибридна версия на Jeep Grand Cherokee с агрегат с мощност 381 к.с. Той е базиран на 2,0-литров турбо-двигател, който се подпомага от два електромотора наведнъж - стартер-генератор с ремъчно задвижване с 45 к.с. и електродвигател със 136 к.с, интегриран в 8-степенна автоматична трансмисия.

Новите версии ще се предлагат в четири нива на оборудване - Longitude, Night Eagle, Limited и S. Поръчките за моделите Италия, Франция и Германия, като в близко бъдеще към тях ще се присъединят и други европейски пазари.


Още снимки на новите хибриди на Jeep - вижте в галерията:

Снимки: Jeep

0 от 500