IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кими Райконен продаде уникалното си Ferrari само за часове

Бившият световен шампион във Формула 1 прибра сериозна сума за колата

Финландецът Кими Райконен сложи край на кариерата си във Формула 1, като миналия сезон беше последния за него. Световният шампион от 2007 г. явно не е сантиментален и се раздели с една от най-впечатляващите коли в автопарка си – уникално Ferrari F12 TDF.


Ferrari F12 TDF


Суперколата от 2016 г. има пробег от само 1800 км, като беше оценена от швейцарската компания Carstar на 1 810 000 евро. Това означава, че за 6 години владение от финландеца цената на автомобила е скочила 4 пъти. Машината намери нов собственик само няколко часа, след като беше обявена за продажба.

Ferrari 488 Spider Ferrari F12 TDF е произведено в тираж от 799 бройки. Суперколата разполага с 6,3-литров атмосферен V12 с мощност 780 к.с. и 705 Нм, съчетан със 7-степенна роботозирана скоростна кутия и активни аеродинамични елементи.


Снимки на уникалната кола, принадлежала на последния световен шампион с тима на Ferrari - вижте в галерията:


Колата на Кими се отличава от стандартния модел по цвета, който повтаря този на шампионския болид на Ferrari от 2007 г., с който Райконен спечели титлата. Освен това, на подглавниците на седалките е бродиран надпис „Iceman”, какъвто е прякорът на финландския пилот.

Снимки: Carstar


0 от 500